Следвайте ни

Сгащиха тираджия под карантина на пазара в Първомай

viber icon

Бързо производство за неспазване на карантина е започнато в РУ Първомай, съобщиха от полицията. 54-годишен мъж е установен при съвместни проверки за спазване на заповедта на здравния министър, извършвани от МВР, агенция по храните и РЗИ 


Инспекцията беше хизвършена на открития пазар в Първомай, търговски обекти и на заведения с маси на открито, които работят в града, но не констатираха нарушения. Проверките, които са текущи, са във връзка  със спазването заповедта на здравния министър и са свързани с ограничение за разпространение на коронавирус. Проверяващите съблюдават за носенето на маски и ръкавици от търговците, дезинфекцирането след посещението на  клиенти и спазване на отстояния между масите в заведенията. 


На територията на Първомай не са констатирани нарушения. На открития пазар е установен контролиран достъп, като не се допуска преминаване на лица от всички посоки и се следи за недопускане струпването на няколко човека на едно място. Продавачите на търговските щандове са били снабдени с ръкавици и маски.  На зеленчуковия обаче пазар е установен 54-годишен мъж от село Езерово, с наложено предписание за карантина. Мъжът е международен шоьор, който се е прибрал от път и от 10 май е поставен под домашна карантина. Спрямо нарушителя е образувано бързо производство за извършеното престъпление по чл. 355 ал 2 от НК.  


Подобни съвместни проверки се осъществяват на територията и на останалите районни управления.  Областна дирекция на МВР Пловдив призовава жителите в населените места на града и областта при посещения на търговски обекти и прекарване време на открито да спазват препоръките на здравния министър,  защото само по този начин ще бъдат отговорни най-напред към своето, а след това и към общественото здраве!

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?