Следвайте ни

Сензационно! Русия пуска ваксина срещу COVID-19 на 10 август

viber icon

Русия има готова ваксина срещу коронавирус и е възможно да бъде пусната в действие още на 10 август. Не, това не е поредната спекулация, а твърдения на сериозен учен пред CNN=

Разработваната в Русия ваксина срещу коронавируса създава имунитет у всички доброволци. Това съобщи в интервю за американския гигант ръководителят на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ) Кирил Дмитриев.

"Мога да кажа от първо лице, че 100 процента от доброволците са изработили имунитет на 21-я ден (от въвеждането на ваксината). Той се удвоява след втория опит. 100 процента от животните също са изработили имунитет”, каза Дмитриев, цитиран от ТАСС.

Той съобщи още, че над 20 страни са демонстрирали интерес.

По-рано руски представители заявиха пред медията, че става дума за дата 10 август или по-рано за одобрение на ваксината, която е създадена от московския институт "Гамалея“. Тя ще бъде одобрена за обществено ползване, след като най-напред я получи здравен персонал.

Руските учени твърдят, че ваксината е била разработена бързо, тъй като е модифицирана версия на създадена вече ваксина за борба с други заболявания.  Министерство на отбраната казва, че войници са служили като доброволци в човешките изпитания.

Руските официални служители твърдят, че утвърждаването на лекарството върви бързо заради глобалната пандемия и самия тежкия проблем с коронавируса в Русия. В момента страната има повече от 800 000 потвърдени случая.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?