Следвайте ни

Село Краище е в траур: Вакльови бяха нашите 3 слънца

viber icon

COVID-19 погуби цяло семейство лекари от село Краище, Община Белица. С коронавирус починаха съпрузите Муса Вакльов, Ава Вакльова и техният син Емил Вакльов - всичките уважавани медици в целия регион.

След смъртта им цялата община потъна в скръб, а местните хора не могат да повярват, че само за седмица загубиха хората, които ги лекуваха. Така започва тъжният репортаж на Нова.

  

36 години Джени Драскова е медицинска сестра в кабинета на доктор Муса Вакльов. „Като дойде болен в кабинета, той го предразполагаше и успокояваше. Никога не почиваше, не искаше да оставя хората”, разказва жената.

Заедно години наред сестра Драскова и доктор Вакльов се сблъскват с хиляди тежки съдби, срещат страха в очите на пациентите си, връщат вярата и живота в тях.

Фамилията Вакльови е уважавана в Краище от дълги години насам.  

„Тези хора спасяваха живот в продължение на 40 години. Селото не е същото, а тъгата е огромна.  3 слънца изгаснаха завинаги”, сподели кметът на селото Муса Мизур.

Кабинетът на доктор Вакльов днес е заключен. Решетката сякаш е сложила тъжния край на един достоен живот, воден в името на хората. В Краище масово хората сега се насочват към доктор Нефизе Фургьова. 

„Ние бяхме селото с най-много медицински лица, гордеехме се с това. Можехме да си помагаме, ако единият отсъства”, споделя Фургьова.

В памет на семейството лекари в Белица вече обявиха ден на траур. Муса, Ава и Емил Вакльови си отидоха от този свят, но в Краище те няма да бъдат забравени. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?