Следвайте ни

Създателят на Pfizer: COVID-19 не е най-лошото! Гответе се за нови епидемии

viber icon


Проф. д-р Уур Шахин, който разработи ваксината на Пфайзер и Бионтек, направи стряскащо изявление относно Covid-19 пред телевизия Блумбърг. 

Шахин подчерта, че огнището на Covid-19 няма да бъде най-лошата зараза, която някога е виждал светът, и че е необходимо да бъдем подготвени за бъдещи епидемии.

Той подчерта, че ключът към справянето с тази ситуация трябва да бъде подготвен отрано. 


Според него най-голямата предпазна мярка са ваксините.


„Основната цел на производителите на лекарства и световните лидери е създаване на ваксина, която трябва да достигне такъв производствен капацитет, че да може да бъде имунизиран целият свят в рамките на три месеца след производството ѝ."

 

Разглеждайки сегашното състояние на производството на ваксини в света, това изглежда трудно да се сбъдне. Шахин заяви, че решението за това се крие в партньорството между държавите и частния сектор. За да се постигне това, трябва да се разрешат редица проблеми.


"Не сме готови да произведем достатъчно дози за цялото население по света", каза Шахин.


В момента 7 процента от европейското население и 19 процента от населението на САЩ са имали поне 1 доза ваксина. Шахин смята, че със сегашните темпове производителите на ваксини ще осигурят достатъчно доза за целия свят едва през през следващата година.


Годишната цел, определена от Pfizer-BioNTech за 2022 г., беше обявена от Шахин като 3 милиарда дози.  

По-рано Уур Шахин в изявление пред германските медии Дер Шпигел и Билд каза, че с ваксинацията ще настъпи значително и трайно намаляване на броя на случаите през май-юни.

Заявявайки, че увеличаването на мутациите на вируса е тревожно, Шахин припомни, че коронавирусната ваксина трябва да се повтаря на всеки две години.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

КИванов

КИванов

15.03.2021 | 21:35

Защо препредавате такива явни рекламно-измамни твърдения?Това мижаво нищожно човече или произвежда ваксини по произведени от него вируси,или са му възложили така да говори.Според него,а и според вас единствената цел на човечеството е да купува неговите ваксини,само това се говори,само това се пише.Според мен няма да се получи,ще спре измамата,защото хората ще прогледнат.Смятате,че ще ги заставите или ще действат от глупост,няма да стане.Да си харчите хонорарите със здраве,но ще е до време.Според мен простотията е доста по-малко в България,отколкото на Запад,Та тук няма да успеете.

Отговори
2 0
Тю бре Лаком хайван еврейски

Тю бре Лаком хайван еврейски

15.03.2021 | 14:15

Уродчето лакомо еврейско много му хареса да манипулира света с пандеми Да срива икономики човешки съдби и в ласомата му главичка 300 години напред пандемийки Ще има зъл удар в мутрата му ненаситна еврейска

Отговори
4 2
777

777

15.03.2021 | 13:09

до това доведе политиката на глобализацията налагана от съвременните либерали - болшевики

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?