Следвайте ни

Сърбия с драконовски мерки, маските стават задължителни на открито

viber icon

Сръбският Кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса не си играе. Той прие нови мерки, сред които задължително носене на защитни маски и на открито, считано от 16 октомври, съобщава БНР.

Местните кризисни щабове вече няма да могат да издават разрешения за събиране на повече от 30 души. От днес маски ще носят всички, постоянно, и на закрито, и на открито, съобщи д-р Дария Кисич Тепавчевич, член на Кризисния щаб. Контролът на спазването на всички досегашни мерки ще бъде засилен.

Работното време на заведенията остава до 23 часа и там са в сила досегашните мерки - носене на маски във всички ситуации освен когато седите на масата. Всички заведения трябва да имат отговорни служители, които да наблюдават за стриктно спазване на всички превантивни мерки.

Броят на заболелите в Сърбия постепенно се увеличава и макар ситуацията да е по-благоприятна, отколкото в други европейски страни, това не бива да ни успокоява, защото вирусът има голям потенциал за бързо разпространение и всички трябва да се постараем да спрем това, добави д-р Кисич Тепавчевич.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пепо

Пепо

16.10.2020 | 15:19

Това са отговорни политици! На първо място е здравето на нацията,а не празни приказки за благото на икономиката. И ние ще вземем мерки,но както винаги ще бъде късно! Щото всичко в момента е на политическа основа. Явно другите д ържавници са стъпили здраво на земята и имат подкрепата на тези,които са ги избрали!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?