Следвайте ни

Съпругата на един от починалите в Пловдив: Погребвам го на рождения му ден

viber icon

Мъжът ми се отиде за 20 минути, след като го приеха. А преди това го държаха на стълбите 2 часа. Можеха да му помогнат, но тях просто не ги интересуват болните.

 Това разказа съпругата на починалия пред стълбите на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив Господин Господинов от с. Брестник Мария пред Би Ти Ви. "Днес на рождения му ден трябва да го погребвам", плаче тя.

И описа целия ужас, на който са били подложени. Пациентът бил прехвърлен от Инфекциозна клиника в новото отделение за долекуване от COVID в клиниката по токсикология на бул. "В. Априлов". 

"Най-напред мъжът ми постъпи на 14 ноември. Тогава чакахме 2-3 часа. Беше отново голямо разкарване - от "В. Априлов" до Инфекциозна клиника", припомни Мария Господинова.

Във фаталния вторник съпругът й се обадил в 14,41 ч. "Още не съм включен на диализа. Токсините ми са много". Час по-късно отново се обажда на жена си. "Сега ще ме карат отново в друга болница", казал й той. Мария взела такси и отишла. Заварила го пред входа на болницата с кислородна бутилка на земята. Обяснили й, че нямат колички и носилки, за да го качат на третия етаж.

"Рекох си: Я да заснема това безобразие. Извадих телефона и заснех мъжа ми в това безпомощно състояние. Кислородът му беше свършил в апарата. И той остана на стълбите между 2-ия и 3-ия етаж. Нямаше въздух. Изтичах до отделението. "Докторе, дайте му кислород", помолих. Обясниха ми, че нямали такива апарати. Техните били по-големи", описа ужасът Мария Господинова.

Успели някак си да стигнат до отделението. Сложили го на леглото за диализа и след 20 минути починал. "Снимах и друг човек, който лежеше на стълбите, той също почина", допълни Господинова. Тя е категорична, че иска виновните да бъдат наказани.

"Стигна се до тази развръзка, защото друго не ги интересува. Ако мъжът ми не беше разкарван по отделения, можеше да му се помогне", категорична е жената.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Заслужавате да бъдат бити

Заслужавате да бъдат бити

20.11.2020 | 02:28

Моите съболезнования.По-същия начин почина братми преди 3 години в Плевен БМП.Държаха го 6 часа и го виждали че става по зле и всеки казва че не могат да разберат какво муе! Имаха късмет че от 20 години съм извън България защото аз като мед лице бих ги утрепъл нищо че са ми колеги.Дами и господа ако аз закъснея до 5 Мин за преглед е мъмрене,за 10 Мин 15'/, от заплатата и ххх.България от 22години няма здравеопазване.има само рекет на болните.

Отговори
2 0
Pavlova

Pavlova

20.11.2020 | 02:04

Съболезнования ! Здраве и сила да понесете мъката и виновните с бездействието си да бъдат осъдени .

Отговори
3 0
равноправие

равноправие

19.11.2020 | 10:12

Ако беше политик, щяха хеликоптер да изпратят!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?