Следвайте ни

Само в "Марица": Вилнее ли коронавирус сред пожарникарите в Пловдив?

viber icon

Вилнее ли COVID-19 сред пловдивските огнеборци? „Марица“ потърси отговора на този въпрос след анонимен сигнал, че в пожарната служба под тепетата има бум на заразени.

Ето какво се казва в получения в медията ни сигнал: 

„Бум на заразени с COVID-19 пожарникари след проведен  XLVIII Републикански преглед по пожароприложен спорт в гр. Пловдив  от 29.09.2020 г. до 02.10.2020 г., въпреки усложнената епидемиологична обстановка“. 

Запитахме пожарната в града под тепетата, откъдето опровергаха твърденията за зараза. 

Оказа се, че огнеборец от Северозападна България, който е участвал в XLVIII Републикански преглед по пожароприложен спорт в Пловдив, се е почувствал зле и е дал положителен тест за COVID-19. Важно е да се уточни, че това се случва повече от две седмици след състезанието. 

Вирусолозите са категорични, че става въпрос за инцидентно явление и локален случай, който няма нищо общо с Пловдив и надпреварата между огнеборците. 

По вътрешен ред са информирани всички пожарни дирекции, чиито служители са имали досег с отбора на заразения огнеборец. 

По този повод са направени общо108 теста за коронавирус, като единствено 6 от същата дирекция в Северозападна България са дали положителен резултат и то без симптоми. 

Категорично е установено е, че заразата няма нищо общо с Пловдив и проведеното състезание. 

В града под тепетата и областта няма огнеборец с COVID-19, подчертаха от пожарната. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Nomi

Nomi

15.10.2020 | 18:47

Миналия петък получих 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова се трудих упорито миналата седмица и спечелих 19500. Предоставям на приятелите и приятелите си да вършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ... ===>>> Jobnews3.com/

Отговори
2 0
Fireman

Fireman

15.10.2020 | 15:11

Там,където има огън,вирус не вирее.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?