Следвайте ни

Само в "Марица": Личните лекари с ново искане за ваксините

viber icon

Личните лекари са недоволни от позицията на Националния оперативен щаб, че няма да се плаща потребителска такса при ваксинирането срещу COVID-19. Пред "Марица" техен представител заяви, че боцкането е посещение като всяко друго.

И личните лекари настояват за таксата, която е 2,90 за възрастни. Както е известно, те вече получиха обещания за по 10 лева ва ваксинация (не на игла).

Проблемът дойде след думите на шефа на "Пирогов" професор Балтов днес, че ваксинирането е абсолютно доброволно и безплатно. Той визира отворените пунктове в "Пирогов" и други големи болници. Там наистина не се плаща и стотинка, показа проверка на "Марица".

Разминаването би трябвало да бъде изчистено до старта на масовата ваксинация. Защото излиза, че за едно и също нещо едни хора ще плащат, а други не, макар и символични суми.

Министерство и личните лекари са се разбрали по друга тема. Ваксините ще бъдат доставяни в кабинетите на личните лекари само в труднодостъпни места. В останалите случаи докторите ще ги вземат от РЗИ според предварителната заявка.

 

 

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Любопитно

Любопитно

19.02.2021 | 10:18

След като личните лекари ще си ги взимат, транспортират и съхраняват, значи ли, че във всеки кабинет ще имат от специализираните минусови камери за съхранение на ваксините, и ще си ги транспортират с хладилни минусовотемпературни бусове? Как ще се разбере правилно ли е съхранявана, до момента на употреба?

Отговори
1 0
мениджмънт

мениджмънт

19.02.2021 | 07:22

У нас всичко е сбъркано още преди да е започнало! Във всички страни започнаха ваксинацията с възрастните хора, ние започнахме с чиновници и .... ферми за норки! Чиновниците ги имунизираха с високоефективните ваксини на Пфайзер и Модерна - останалите - с Астра-Зенека, неизследвана за възрасти под18 и над 55 години, нискоефективна -55% при две дози, и неефективна при новите щамове. От нея сме поръчали милиони дози - повече от населението на страната! Важно е да се отчете дейност!

Отговори
0 0
При  пандемична...

При пандемична...

18.02.2021 | 19:56

Посещенията не са като при нормална обстановка. Докторите упорито искат да докажат че са търговски работници.

Отговори
8 0
Дада

Дада

18.02.2021 | 18:55

Егати алчните вълци бе..Не се наядоха да е..б..а и бок.луците алчни.Ще пук.нете от алчност бе ментета /Какви лекари сте вие освен да търсите само пари ? Не ЛОКДАУН за хората а за вас ЛОКДАУН..Всички останали сме без работа доходи и пукната стотинка 12 месеца вече а вие не сте спряли да си прибирате заплатките и страничните доходи и пак ревете за пари.Пусто алчно племе ненаситно..Всичките пари на света да ви ги изсипят пак ще са ви малко и ще искате още и още

Отговори
11 1
Атанс Ангелов

Атанс Ангелов

18.02.2021 | 23:04

Без работа са само малумните и марзеливите ... :)

Отговори
0 5
Иначе от устата им мед и масло се леееее

Иначе от устата им мед и масло се леееее

18.02.2021 | 17:29

Малееееееееееееий Цяла Година ни държат на КАЙШКА а пък организацията по лапането на парите им е още в начален стадий И още ли бре Българи им вярвате на еврейската нагла пасмина Ми те едни други се цакат А кво става въпрос нас да ни прецакат И ко за послено за днес Ваксините ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ли СА или ПОЖЕЛАТЕЛНИ Безплатни НЕ са Защото вече ги платихме на еврейската фармацефтична и банкерска мафия АВАНСОВО както им платихме АВАНСОВО за едни рисунки на Самальоти Още ли бе Българино не си разбрал под чие робство еврейско долно мръсно чифутско си паднал

Отговори
14 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай