1939

Само в "Марица": Как немските деца се тестват сами в училище

Учителите са ваксинирани, но също се подлагат на проба в знак на солидарност

Ирина Димитрова е българка, емигрирала преди години в Германия. Специално за "Марица" учителката в Берлин разказа как стои въпроса с тестването в немските училища:

"Децата се тестват сами в понеделник и сряда в първия час под наблюдение на учителка. Много бързо се научиха как. Оставят касетата върху картонена чинийка, на която отдолу пише името, и започват да учат. След 15 минути учителката проверява и ако всички са негативни, ги изхвърля в наилонов плик.

Ако има някой положителен, обръща да прочете името и завежда детето при секретарката. Там се обаждат на родителите да го вземат и заведат на PCR тест, който да потвърди или да отхвърли резултата. Ако е негативен, детето си ходи на училище. Ако е положителен- карантина. Това е. Естествено, тестът отново е безплатен..
В моя клас има едно дете, което се тества само вкъщи. Предполагам, че е заради страхова невроза. 

Случи се веднъж да има едно дете с положителен. Никой не го посочи с пръст, направи проблем или нещо такова. Всички запазиха спокойствие. Но и ние бяхме говорили за това предварително.
Тестовете се носят от секретарката по класовете веднъж седмично и си стоят в кашончето, докато не потрябват.
 
Тази седмица е даже три пъти тестването, за да се хване евентуално зараза след есенната ваканция. И се очакват повече положителни проби.

Учителите са ваксинирани, но някои се тестват с децата от солидарност

Вече сме без маски. До преди три седмици бяхме всички с маски в клас.
 
Това е, няма нищо страшно, пожелавам успех на всички в родината ми".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Еееех къде са немските деца

Еееех къде са немските деца

25.10.2021 | 23:43

Къде са наще идиотчета

Отговори
0 2
Хубав съвет

Хубав съвет

25.10.2021 | 21:39

Правилно.чифутино и даваш съвет на чифутката Юлия РЪ да си събира бохчите и вън от България Оня чифут Хуеков вече се изнесе като теб усещайки че семенцето му ще се затрие тук Това не е България 1943 година която ви е спасила от лагерите почивни на чичко Хитлер Сега на принципите на пазарната икономика всеки що годе грамотен Българин ще ви продаде Не приюти за не по малко от милиард кило чифутско живо месо

Отговори
2 2
И ко сега А после що

И ко сега А после що

25.10.2021 | 20:11

Немските деца вече от повече 10 години говорят идиш като матерен език след речта на чифутката Меркел във Бундестага на матерния и език идиш Но това не е повод за радост за чифутската пасмина Дахау Освиенцим от исторически паметници бързо типично по немски могат бързо да заработят И точно тия деца на който им бъркате в газа ще го направят ако бащите им се забавят А вие чифути бъркайте Бъркайте

Отговори
3 5
А така

А така

25.10.2021 | 18:54

Всички ваксинирани б0клуци вън от тук . На рейса , на влака , на самолета и да ви няма . И си оставете българските паспорти като си тръгвате от тук . Б0КЛУЦИ Д0ЛНИ . ВЪН СГ@Н МИРИЗЛИВА . ВЪН . НЕЩ@СТНИЦИ Д0ЛНИ . НЯМА ТЕ МЯСТО ТУК . МАРШ В ЗАПАДНА ЕВРОПА . СК@ПАНЯЦИ . ЧОВЕК ДА ВИ ИЗБИЕ ВСИЧКИТЕ . ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ВИ . ЩОТО И ТЕ СА МАЛКИ Б0КЛУЦИ КАТО ВАС. НЕЩАСТНИЦИ ВАКСИНИРАНИ .

Отговори
10 13
Юлия Р

Юлия Р

25.10.2021 | 18:57

Ей го първия изтрещялник. Сигурна съм че е панелен мизерник с 850 лева заплата и това му единственото място за изява. Късмет клошар!

Отговори
9 8
Може и

Може и

25.10.2021 | 19:38

На помощи да е . Ама е прав . 20% ваксинирани скапаняци , ще натрапват на 80% какво да правят . Мрете сган миризлива. Мор да има . Никви ваксинации . Мрете пред болници , в болници , все ми е тая . Аз не съм голям християнин и ме боли к. Ура за ближния . Така че го послушай и са те няма пача. .

Отговори
8 7
НА теб

НА теб

25.10.2021 | 23:41

На теб съм ти казвал сто пъти, че психично болни не желая да се изказват без да им е поискано мнението. Пий си хапчетата.

Отговори
2 2
Юлия Р.

Юлия Р.

25.10.2021 | 18:35

Е, да. Това е Германия. Ние тука живеем на Марс. Сега с щадящите тестове щели да им взимат ДНК материал. Учителите искат да си седят в къщи /около 85% са против/, а мамите толкова са изку.фели в социалните мрежи, че вече отричат всичко. Нямат смислени, научни аргументи срещу ваксините. Просто като шопа в зоологическата градина, като видял слона казал: "Е, па таково животно нема". Само, че аз искам да живея свободно като в Германия и много други страни. Да, ама не. С прос.т народ на глава не се излиза.

Отговори
15 10
Юлия Р.

Юлия Р.

25.10.2021 | 18:45

Съветвам те да направиш като много от нас-вземате решение семейството и се махате на запад. България от доста време е като Титаник-под водата е, но илюминаторите светят, и това създава илюзията, че всичко е по старому. Не останаха мислещи хора в Бг, само изтрещели негодници

Отговори
14 9
Ахам

Ахам

25.10.2021 | 19:08

Ти към мислещите ли се причисляваш?

Отговори
8 7

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?