Следвайте ни

Само в "Марица": България на лов за кошмарния бразилски мутант

Заподозрените туристи от Занзибар са дали положителен тест, но за британския щам

viber icon

България е в пълна мобилизация да спре кошмарната бразилска мутация на коронавируса, която вече нахлу в няколко държави. Източници от НОЩ съобщиха пред "Марица", че се тества всяка проба, в която медиците се усъмнят.

На мушката тази седмица са били 7 наши туристи, връщащи се от Занзибар, новата любима дестинация за почивка. Всичките се са "гръмнали" с COVID-19.

Пробите са били пратени в лабораториите на професор Кантарджиев. И седемте са се оказали от британския щам, което е някакво успокоение.

Не че последният е малко агресивен, но от бразилския куп лекари вдигнаха ръце! Той заразява много по.-лесно младите и причинява тройно по-висока смъртност сред тях.

Причината се крие в доста сериозна промяна в състава на аминокиселините. Тя е проучена и пратена на фармацевтичните гиганти, за да видят дали има нужда от адаптиране на съществуващите ваксини.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Чичо

Чичо

09.04.2021 | 01:22

Нов щам ей ся излезна като влезнах в кенефф , ама рядко рядко аууу а как вони

Отговори
2 2
Добри

Добри

09.04.2021 | 01:20

Незнам сега на кой да вярвам

Отговори
1 0
Така е Дигнахме съ

Така е Дигнахме съ

08.04.2021 | 23:19

Да Така е И язъ тая вечер съм на лов за Курона И цялата ловна дружинка сме се дигнали скоропостижно на лов Ако ударим някой угоен корона вирус сме решили да го поделим по равно а кото остане да го изядем Бахти и прасето Куроносно Я мойта съм я оставил.недоклатена само и само да съ дигна

Отговори
2 2
Лаборант

Лаборант

08.04.2021 | 22:18

А защо пробите не се пращат например в Стара Загора,да се изолират на електронен микроскоп? Мустакатия е в Ковидиграта и е очаквано да се заиграе. няма ли независими лаборатории?

Отговори
2 7
Лекар

Лекар

08.04.2021 | 22:40

Лаборанте, що за тъпотии пишеш!?

Отговори
8 2
ГЮРО

ГЮРО

08.04.2021 | 23:45

Гледаш Пламен Пасков, а това е наказуемо. Неслучайно му трият клиповете в "независимата" Туба.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?