Следвайте ни

Само в "Марица": Българи правят луди пари от COVID трупове

viber icon

Находчиви и безстрашни българи, най-вече от ромски произход, са завъртели луди пари от превоз на починали от КОВИД наши емигранти, научи "Марица". Бусове въртят ежедневни курсове до Австрия, Германия, Белгия, Нидерландия. Причината - оторизираните фирми категорично отказват подобна услуга, като чуят за COVID. 

Бизнесът буквално процъфтява в Търговище и околните региони, тъй като там има куп мюсюлмани, които работят на Запад. Религията им категорично забранява кремация.

"Катафалки втора ръка на пазара почти няма и ромите масово използват бусовете, с които до преди пандемията са карали гастербайтерите или стоки. Слагат по една табела на български и немски, понякога и на английски, че бусът превозва покойници.

Таксата е 2500 евро за Австрия и източните части на Германия. Вече в по-западните области и страни се вдига, но е на пазарлък", обясни собственик на автокъща пред "Марица".

Той е затрупан с поръчки за охладителни системи на бусовете, тъй като времето се стопля и труповете не могат да издържат пътя, без да се разнесе мирис.

"И сега признават, че се случва да стане беля, макар че са отлично изолирани. Но карат, няма проблем.  По границите полицаите са вдигали ръце и ги пускали на пожар, като чуели за КОВИД труп", добави източникът ни. "Не се заяждат, защото никой друг не се наема да върши тази работа, а хората не могат да си погребат роднините".

Бизнесът буквално процъфтява. Единият от клиентите му има бус и върти по един-два курса на седмица в зависимост от разстоянието.

Други роми пък са направили верига, като се чакат на унгарско-румънската граници. Единият бус вози от Германия ковчега, другият го поема и го кара в България. Работата им буквално не спира.

Мозъците на КОВИД бизнеса предлагат на емигрантите ни и екстра - поръчка на ковчег от България, който излиза по-евтино.

"Обясняват, че по немските и австрийските болници персоналът работи светкавично. Нашите роми им дават празния ковчег и след 15 минути вече е изнесен пълен", разказа източникът на "Марица".

Понякога шофьорите припечелват и допълнително, като в буса карат немски стоки, които се харчат като топъл хляб у нас, като прахове за пране, битова химия, техника. Кълнат се, че ги изолират от ковчезите. Но все пак трябва да се има едно наум.

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Костадин Йорданов

Костадин Йорданов

01.04.2021 | 19:27

Ами те са си българи,щом са с български тескерета,но когато стане въпрос между представители на двата етноса,винаги казват:Вие,българите!!!Но,когато ги наречеш с истинското им име,веднага те погват разни ромски правозащитни организации и става страшно,като мен дори ме блокираха във Фейса за известно време,затова че съм ги нарекъл(разбирате как)!Брей,какви времена настанаха,да се чудиш как да кажеш на бялото бяло и истината като такава,а не с метафори!!!

Отговори
4 0
чак пък българи

чак пък българи

01.04.2021 | 16:32

Я помисли малко и пак!

Отговори
6 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

01.04.2021 | 14:35

Хич не си падам по мургавелковците,но евала им правя за бързото ориентиране в обстановката и находчивоста им.

Отговори
15 2
Човекът и природата

Човекът и природата

01.04.2021 | 13:51

И тая далавера ще умре от циганин кисело мляко да не видиш Със починалите се гаврят

Отговори
11 3
Българин

Българин

01.04.2021 | 13:45

Оправете си заглавието - първата дума.

Отговори
14 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?