Следвайте ни

Само в "Марица": 95% от COVID пробите са с английската мутация

viber icon

95% процента от отделените за проверка положителни проби за COVID-19 са се оказали  английската мутация на вируса. Това съобщи за "Марица" отлично информиран източник.

Както стана въпрос на брифинга, 600 секвенирани у нас проби са пратени за потвърждение в немска лаборатория. Имено  95 процента от тях са дали положителен резултат за английския вариант или щам, както стана популярно, макар и да не е правилно от медицинска гледна точка.

Неслучайно и здравният министър проф Ангелов и доцент Кунчев повториха няколко пъти, че COVID  вълната и у нас, и в Европа се дължи на английската мутация. Засега не я спират и най-строгите мерки.

Хубавото е, че ваксините работят срещу въпросната напаст. Не всеки изкарал коронавируса обаче има изграден имунитет срещу английския вариант.

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Нали

Нали

04.03.2021 | 19:14

Славчо Атанасов беше най-некадърния кмет на Пловдив за всички времена! Дребна, корумпирана мижитуркa продала зaдникa си червеният боклyк Гергов!

Отговори
3 5
Славчо какво общо има, бе?

Славчо какво общо има, бе?

04.03.2021 | 19:40

Дебил сбъркан

Отговори
2 2
Трябва ли да има нещо общо

Трябва ли да има нещо общо

04.03.2021 | 21:14

за да остане в историята на Пловдив като най-големият бoкук?

Отговори
2 2
Пулиглот Вече и полуидиот

Пулиглот Вече и полуидиот

04.03.2021 | 19:10

Е мамицата му и вирусчето английско Нема ли покрай него и английски език да научим Язе веке китайския си го говорим кът матерен Покрай туй и китайска кухня гогвим Прилепи във собствен сос

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?