Следвайте ни

РЗИ - Пловдив: Хората сами трябва да се пазят от COVID-19

viber icon

Според нормативната уредба не можем да забраним провеждането на масови мероприятия на открито. Това коментира директорът на Регионалната здравна инспекция Пловдив д-р Ваня Танмева-Манчева. Изказването й бе по повод притесненията на много хора, че на предстоящия от 25 до 28 юни на Младежкия хълм в града Plovdiv Food Park Festival ще се събират хиляди посетители, които няма да спазват необходимата дистанция, противоепидемичните мерки няма да са на ниво и това създава опасност от избухване на голяма зараза от COVID-19.

"Ние извършваме стриктни проверки как се спазват противоепидемичните мерки и ще продължим да го правим. Правилата са ясни. Хората сами трябва да се пазят от COVID-19  и да спазват дисциплина, дистанция и дезинфекция. Който иска да посети фестивала, е добре да си носи маска и дезинфектанти. Правилата са точни и ясни. Трябва да се научим да живеем с коронавируса и да се пазим от него. Нека тези, които отидат, да спазват предпазните мерки. Това го обясняваме от доста време. Става дума, че е елементарното съзнание е съхранение. Който се бои от такова събитие, просто не трябва да го посещава. До сега по повод на този фестивал нас никой недоволен гражданин не ни е търсил", заяви д-р Ваня Танчева-Манчева. Коннтролните органи ще следят стриктно как организаторите на фестивала спазват противопедимемичните мерки. Проверките не са спирали, инспектират се заведения, магазини, изложби, спортни събития и всякакви масови прояви.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?