Следвайте ни

Русия се бие в гърдите: Спутник V създава имунитет за 2 години

viber icon

Ваксината ни е по-добра от ваксината ви. Горе долу така се получава.

Руската ваксина срещу новия коронавирус "Спутник V" осигурява имунитет срещу инфекцията за повече от две години, съобщи ТАСС, като цитира директора на руския Национален изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея" Александър Гинцбург.

"Ваксината "Спутник V" ще дава имунитет за две и повече години, ще ни защитава. За колко време ще ни защитават ваксините, създадени на основата на РНК-вектор, не е известно на никого", казва той в интервю за филма "Опасен вирус. Първа година" на руския тв канал "Русия-1".

Гинцбург каза, че все още има антитела срещу новия коронавирус, осем месеца, след като се е ваксинирал със "Спутник V".

Ваксината "Епиваккорона" може да осигури имунитет срещу Covid-19 минимум за половин година, заяви междувременно генералният директор на руския Държавен научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор" Ринат Максютов в интервю за същия документален филм. Прогнозата е въз основа на данни от изпитанията на ваксината, разработена от "Вектор", върху животни.

Той каза също, че при повечето преболедували Covid-19 имунитетът спада след шест до десет месеца.

"Никой не е защитен от повторно заразяване, дори и преболедувалите, които имат високи титри на специфични антитела при контакт със заразени с висока вирусна тежест. Никой не може ад изключи попадане на вирусни частици в организма на преболедувалите.

При много преболедували може да се създаде пожизнен имунитет, при повечето прекарали болестта имунитетът се понижава след шест до максимум десет месеца ще е нужна допълнителна стимулация на имунитета", смята той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ZAX

ZAX

21.12.2020 | 09:51

Как ще кажеш, че ваксината изгражда 2 годишен имунитет, ако си я направил преди по-малко от една година!?!?! Това да не тие пропагандата от миналите 50 години.През последните 50 г. няма нито една съветска (руска) технологична, фармацевтична или произвеждаща стоки за бита компания, която да е в първите топ 50 в света. Виж да правят оръжия или отрови, нямат равни. Най-богатата на ресурси и най голяма страна в света, е едно технологично джудже. Могат да разправят всичко, но това е безспорен факт. Както се казваше в един лозунг от миналите времена-Съветския слон е най-големия слон в света или Съветския пациент е най-здравия в света.

Отговори
0 0
Биеш си спутник и си пътник

Биеш си спутник и си пътник

19.12.2020 | 19:16

Значи ваксината е от две години, което неминуемо води до извода, че вирусът е разработван в русия преди повече от тези две години.

Отговори
3 3
Янко

Янко

20.12.2020 | 23:54

Ваксината била от две години. ТоА може ли да чете?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?