Русия показа най-новото си лекарство за Covid-19

Лекарите посочиха и няколко препарата, използвани за лечение на атипичната пневмонии, за които е препоръчано в комбинация да се прилагат и за новата инфекция

Федералната медико - биологична агенция на Русия представи препарат за лечение на коронавируса, разработен възоснова на противомаларийния препарат мефлохин, предадоха световните осведомителни медии.

В съобщението на агенцията се отбелязва, че научно - производственият център "Фармзащита" е разработил схемата за лечение, отчитайки китайския и френски опит.

"Препаратът блокира с висока ефективност цитопатичния ефект на коронавируса в клетъчната култура и възпрепятства неговата реплика. 

Имуносупресивното действие на мефлохина пречи на активацията на възпалението. В лекалството са добавени макролидни антибиотици и синтетичен пеницилин.

Така не само се възпрепятства формирането на вторичен бактериално - вирусен синдром, но и се спомага повишението на конецнтрацията на противовирусното средството в кръвната плазма и белите дробове", разкрива ръководителят на агенцията Вероника Скворцова.


Тя подчертава, че разработеният препарат ще обезпечи ефективното лечение на пациенти с COVID-19 с различна тежест на заболяването. 

Освен това, отново въз основа на мефлохина в момента се прави разработка на ефективна и безопасна схема за профилактика на коронавируса. 

Препаратът е препоръчан и от Министерство на здравеопазването и предстои да бъде обсъдено кога ще започне неговото производство. 

Лекарите посочиха и няколко препарата, използвани за лечение на атипичната пневмонии, за които е препоръчано в комбинация да се прилагат и за новата инфекция. 

Това са лопинавир + ритонавир, хлорохин, хидроксихлорохин, интерферон. 

Освен това в момента протичат клиничните изпитания на умифеновир, ремдесивир, фавипиравир.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Българин

Българин

29.03.2020 | 23:48

Пиян и прост народ

Отговори
3 6
Нещастник

Нещастник

30.03.2020 | 01:35

По голям дебил от теб няма!

Отговори
4 1
Българин

Българин

29.03.2020 | 23:47

Пияници прости руски

Отговори
3 6
Българин

Българин

29.03.2020 | 23:47

Пияниците освен водка могат ли друго да праеят ??????

Отговори
3 6
Цървул

Цървул

30.03.2020 | 01:33

Могат да го дават на майка ти отзад.

Отговори
3 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?