Следвайте ни

Русия готова да инжектира ЕС с 50 милиона ваксини

viber icon

Русия ще може да достави в Европейския съюз 50 милиона дози от ваксината „Спутник V“, ако Европейската агенция по лекарствата одобри препарата. Това обяви днес ръководителят на Руския фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев.

Дмитриев уточни, че доставките може да започнат през юни, предаде БНР.

 "Ще предоставим на Европейската агенция по лекарствата всички необходими данни за ваксината, която вече е одобрена в повече от 40 страни по света“, посочи той и добави, че партньорството трябва да е по-важно от политиката.

Две страни от Евросъюза – Унгария и Словакия – одобриха ваксината без да чакат становището на Европейската агенция по лекарствата.

Разработеният в Националния център по епидемиология и микробиология "Гамалея" препарат бе регистриран в Русия през август миналата година по ускорена процедура. Това породи скептични реакции сред експертната общност в страната и чужбина.

Миналия месец авторитетното научно списание "Лансет" публикува резултатите от третия заключителен етап на клиничните изследвания, според които ефективността на ваксината е почти 92%.

Освен "Спутник V" в Русия са регистрирани още две ваксини срещу COVID-19: "ЕпиВакКорона" на Новосибирския център по вирусология и биотехнология "Вектор" и "КовиВак" на Федералния център за изследване и разработка на имунобиологични препарати "Михаил Чумаков" на Руската академия на науките.

Коментари (2)

Това е безплатно де

Това е безплатно де

04.03.2021 | 23:06

Ни я мислете Рус Она има инжек Калашников и понятна е как боцка той Яко Много яко И един съвет от мен Не дразнете Лъва когато спи ДЖОКЕР ЗА ония с чифутските имена На Българский пряпорец има даже два Лъва дето дремят

Отговори
1 3
ТЪПЧО

ТЪПЧО

04.03.2021 | 22:38

По-добре да умрем, отколкото да дадем и стотинка на кръволока Путя, дето яде живи деца всеки ден.

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?