Следвайте ни

Родители излизат на два протеста срещу маските в училище

viber icon

Цели два протеста против маските и изолаторите в училище се готвят от родители преди старта на учебната година. Те ще се проведат на 14 и на 15 септември съответно пред МОН и МЗ в София. Демонстрации ще има и в други градове на страната.

Двете министерства издадоха инструкция, според която маска за лице или шлемове ще носят ученици и учители през настоящата учебна година в коридора, стълбищата, фоайетата, медицинския кабинет, библиотеката, тоалетните и бюфета и столовата, както и в училищните автобуси.
"Ние не сме някакви екстремисти. Борим се носенето на маски да бъде пожелателно, а не задължително", заяви по bTV един от организаторите на родителския протест в София Милко Божанков.

Той аргументира искането на родителите с " това, че няма нито едно клинично изследване в цял свят за това, че маските предпазват дори на 60%. За сметка на това има много клинични изследвания, които доказват, че маските вредят не само заради въглероден диоксид, но вредят емоционално и психологически на децата".

Божанков е категоричен, че няма да пусне своите деца, които са в малките класове, с маски на училище. По неговите думи, ако имаше полза от маските, "те вече щяха да са унифицирани и от един материал".

"Моите деца са се срещали с по-опасни вируси от COVID-19", заяви друг организатор на родителския протест Лили Божков, която се тревожи повече от това, че маските ще "бъдат компрометирани", тъй като ще падат на земята, а след това децата пак ще ги слагат на устата си.

Очаква се на родителския протест срещу маските в понеделник да се съберат около 500 души.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?