Следвайте ни

Рекорд в Турция: Ваксинираха 488 000 души за ден

viber icon

Броят на ежедневните случаи на COVID-19 в Турция спадна от рекордните 64 хил. до под 10 хил. за пръв път от началото на локдауна. Това заяви министърът на здравеопазването Фахретин Коджа.

Общият брой на COVID-19 случаите по провинции между 8 и 14 май е със значително по-ниски стойности от предните седмици. Със 192.28, източната провинция Ерзурум оглавява списъка с най-голям общ брой случаи на 100 хил. души.
След това е Истанбул с 184,78, като случаите там са намалели с 600 процента от средата на април в Истанбул, каза Кемал Мемишоглу, шеф на регионалната здравна дирекция в града. 

В столицата Анкара случаите също са спаднали до 152,63, а в западната провинция Измир те са само 93,86. Пет югоизточни провинции са с най-малък брой случаи под 50 случая на 100 хил. души. 

След заседание на Научния консултативен съвет за коронавирус в страната, здравния министър Коджа заяви, че процентът на ваксинация с две дози, за гражданите над 65 години е достигнал 84 на сто. Над 90 на сто от медицинските работници също са ваксинирани. 

Имунизацията като цяло вече е 14,1 на сто от населението, което поставя страната в списъка с успешно справящите се с този процес държави. 

В последните дни в страната беше отбелязан рекорден брой ваксинирани за ден от над 488 хил. души. 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?