Следвайте ни

Рекорд на заразените в Пловдив! Деца на 1 и 2 години пипнаха вируса

viber icon

С новорегистрираните 45 случая на COVID-19 в Пловдив и областта общият брой на заразените е вече 1014. За изтеклото денонощие е регистриран положителен лекар – жена от  Пловдив, която работи  в МБАЛ "Пазарджик". Тя е на домашно лечение и в добро състояние. Изследват се контактните й лица. Уведомена е и болницата в Пазарджик.


Сред новите болни най-възрастният пациент е мъж на 81 г. от гр. Хисаря, който е хоспитализиран. С положителни проби са и две деца на 1 и 2 години. И двамата малки пациенти са от Пловдив, те са в много добро състояние, без симптоми и са вкъщи.

Оздравелите са 458, от тях за последните 24 часа са 25 души. На домашно лечение са 418 лица, а под карантина 599. Хоспитализирани през изтеклото денонощие са 8 болни, които са в задоволително състояние. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.


Хоспитализираните случаи от пловдивска област към днешна дата са 128, като от тях с потвърдена диагноза са 111. На интензивно лечение са 3-ма пациенти. 


Има един починал – мъж на 78г. от гр. Пловдив с придружаващи заболявания: диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване. Така починалите за областта с коронавирус са 21.
Повечето от новорегистрираните все още се проучват. От РЗИ взимат съответните противоепидемични мерки и издават предписания. От инспекцията информират, че през последните дни има единични положителни случаи на хора, които се изследват по желание, поради пътуване в страни, които изискват задължителен PCR тест. Установените се поставят под карантина.

От новите случаи 26 са жени, а 19 мъже. 37 са от гр. Пловдив, по 2-ма позитивни има в общините Родопи и Марица, а в Хисаря, Асеновград, Съединение, Карлово и Стамболийски по 1. 
Справка по общини:  Пловдив – 672,  Карлово – 50, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 76, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 27, Асеновград – 49, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 12, Сопот - 9.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?