Следвайте ни

Разкриха съдържа ли свинско ваксината на "Астра Зенека"

viber icon

Производителите на „АстраЗенека“ трябва да докажат, че ваксината не съдържа съставки от свинско месо, което е забранено за консумация в мюсюлманските държави.

„На всички етапи от своето производство ваксината срещу коронавирус не използва, нито влиза в контакт с продукти, получени от свинско месо“, заяви говорителят на компанията в Индонезия Ризман Абудаери.

По-рано висшият мюсюлмански духовен съвет на Индонезия заяви, че ваксината е „харам“, защото при производството й са използвани „трипсин от свински панкреас“.

Индонезийските власти одобриха в петък употребата на ваксината на „АстраЗенека“. Страната, която е най-гъстонаселената с мюсюлмани държава в света, е едно от най-сериозните огнища на COVID-19 в Азия. До момента се регистрирани над 1,45 милиона заболели и около 40 хиляди починали.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Свинщина еврейска Това е съдържанието

Свинщина еврейска Това е съдържанието

21.03.2021 | 18:08

Яз пък изобщо не пъсъ трева Ни е кашер И Тълмуда ми казва така и равито Лапам само долараци евраци и кот закача на борсата Абе отсанали още някоя Българска медия дето да не съм е лапнал с ваксинирал приватизирал и окупирал.Пратете ми съобщение на Каймановите острови в пощенска кутия 666 На балъците Благодаря

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?