Следвайте ни

Разкриха подробности за петата жертва на COVID-19 у нас

viber icon

Починалият мъж в болницата в града е докаран от Банско с бронхопневмония, правен му е бърз тест за коронавирус, който е положителен. 

Това каза д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград, цитиран от "Фокус".

„Той е починал тази сутрин. Преди два дни е докаран от Банско с бронхопневмония. Правен му е бърз тест, който е положителен. Вчера са му взети проби за потвърждаване. Чакаме да ги потвърдят от Националната референтна лаборатория.

За момента от нея нямам потвърждение, но бързият тест е дал положителни резултати”, каза още д-р Калоянов.

В МБАЛ –Благоевград с положителни проби за коронавирус в момента са настанени още две жени – майка и дъщеря на 73 и 53 години.

Двете са от село Горно Драглище в Община Разлог. Директорът на РЗИ – Благоевград уточни, че пациентките се намират в Реанимацията на лечебното заведение. Д-р Калоянов допълни, че на този етап не може да се каже дали има опасност за живота им.

„Това могат да го кажат анестезиолозите”, коментира той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

читател

28.03.2020 | 13:22

Бихте могли поне да информирате за възрастта на починалите и дали те са имали придружаващи заболявания, защото дори и да са носители на вируса, ако са в терминален стадий на онкологично заболявание, с инсулт или инфаркт, смъртта е настъпила в резултат на придружаващите заболявания, а не на коронавируса. Безспорно има известна спекулация по въпроса така както и при случаите със самоубийства, където винаги се изтъква като причина психично заболяване.

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?