2374
Следвайте ни

Разбиха канал за фалшиви COVID сертификати, ето колко е струвал документът менте

viber icon

Поне четирима души са задържани за 24 часа за фалшиви сертификати за ваксинация. Това стана ясно от брифинг на Районната прокуратура във Велико Търново. Около 500 лева е струвал неистинският документ, сочи разследването до момента. 

„Установени са поне четири лица, които са си предавали последователно личните данни, респективно - обратно сертификатите им, за да достигнат до крайните „потребители” или клиенти и съответно са получавали заплащане за това”, уточни говорителят на Районната прокуратура във Велико Търново Тотко Тотев. 

Властите не дадоха отговор от колко време е функционирала групата за издаване на фалшивите сертификати и на каква територия са се разпространили те. Акцията в медицинския център в Кюстендил от днес е свързана с разследването. 

„Установена е съпричастност на друго лице от Кюстендил при посредничеството за издаване на сертификатите. Установено е и откъде са издавани, което е наложило действия в медицински център в Кюстендил”, добави още Тотев. 

Органите на МВР са тръгнали по следите на евентуално престъпление, след като са получили сигнал за мъж от Велико Търново, който разпространява фалшиви COVID сертификати. Той е задържан. В телефона му е открит разговор с жена, която вероятно е последният купувач на фалшив тест. До момента са установени 4 фалшиви теста. Двама от притежателите им вече са напуснали страната, предаде NOVA.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Има ли поуки Ич

Има ли поуки Ич

15.10.2021 | 21:33

Принципа на чифутите и комунистите е един и същ по който работят Проба Грешка И докато трае този период на Проба Грешка мафиозите им правят пари Техните разбира се Пример със сухия режим в любимата им Америка Кой е бил идеолога на сухия режим като знаем че уж там няма куманисти Остават чифутите Забраняват После организират пройзводство и пласмент корупция повсеместна в полицейски и контролни органи Но както знаем от историята икономическа Всяко нещо забранено ограничено цената му и търсенето се увеличава многократно Струва си вече от многократно увеличената цена да отделиш едни средсва да си купиш и полицай и съдий и прокурори А след като един път си ги купил те са твой Те са вече стока Компромата върши голяма работа и ги прави зависими Така можеш да ги държиш на къса верижка и да ти изпълняват всякакви желания И тук в България чифутската пасмина от ГРОБокопачите на България за 12 години завърши това изграждане на мафиотските си структури А спуснатата им от Соросоидната мафия Ковидистерия още повече им развърза ръцете за Ковид печалби За алкохола и сухия режим вече казахме На колко полицаи прокурори и съдий е напълнил гушите Ал Капоне за да си върти кървавия бизнес е обществена тайна Но накрая като ненужен пар ..цал е закопитен в зандана от същите тези който с нелегалния си бизнес е хрантутил Е верно само за данъчни престъпления Горкия той Тъй че слагайте повече ограничения и ще берете яка реколта от престъпления Каквото посъдиш тва ще берете серсеми Тя престъпноста не подбира в чий дом ще влезне Нещо като вашия ГРИП наречен за по страшно и печелившо Ковид

Отговори
6 4
ей боклуук

ей боклуук

16.10.2021 | 09:57

иди си бръкни в чифутскуя гъъз неизмит насраан

Отговори
1 2
Вирус

Вирус

15.10.2021 | 20:19

Народ, който дава 500лв за фалшив сертификат и 1 месец по-късно разпитва из фейсбук групите как може да се ваксинира наистина - не може да бъде унищожен! Матр'ял, браД...

Отговори
12 3
Не само

Не само

15.10.2021 | 23:02

Не само разпитва и съжалява ами влиза в тежко състояние в интензивното и си признава всичко и казва кой кво как ;)

Отговори
5 3
Фалш

Фалш

15.10.2021 | 19:53

Ами кой е виновен естествено здравното министерство, как е допустимо такъв вид дейности да се извършват едва ли не по улиците, това създава условия за далавери. Само един пример, колко фалшиви болнични бяха преди време открити, ами колко има не открити, кой ги издава личните лекари, това здравното министерство го пропусна. Щях да забравя за ТЕЛК, там пък пълна трагедия и от къде тръгва пак от там. НА времето във всяка поликлиника имаше дежурен имунизационен кабинет, всичко минаваше през него, нямаше компютри ама имаше писалки, и сега ако отвори някой тефтерите ще види всичко, е естествено ако има запазени, че тази демокрация промени много неща в минус.

Отговори
9 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?