Следвайте ни

Япония: Британската мутация на вируса е открита в България

viber icon

Японските власти включиха България в списъка на държавите с потвърдени случаи на новата (британска) мутация на коронавируса, съобщиха от Министерство на външните работи.

Влизащите в страната български граждани вече ще подлежат на задължително карантиниране, първоначално в специализираните места, определени от карантинните власти, а не както до момента в домашни условия. На третия ден от престоя гражданите ще преминават през тест за коронавирус и при получен негативен резултат, ще им бъде позволено да напуснат специализираното място за настаняване и да изкарат оставащите дни от задължителната 14-дневна карантина в домашни условия.

Остава изискването при влизане в страната за наличие на негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди отпътуването за Япония, както и за подлагане на задължителен PCR тест на летището при пристигане. Влизащите в страната попълват и декларация, че ще спазват 14-дневната карантина, ще се въздържат от ползването на обществен транспорт по време на карантината, ще съхраняват и (при необходимост) споделят информация за всяка промяна на своето местонахождение по време на карантинния период.

При нужда от съдействие българските граждани в Япония могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Токио на следните телефонни номера: +81 3 3465 1021, както и на дежурен телефон в извънработно време: + 81 80 7966 5608 /мобилен/. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай