Следвайте ни

Пулмолог: С антигенните тестове ще управляваме пандемията

viber icon

Антигенните тестове са добър заместител на PCR тестовете и ще ни помогнат да управляваме пандемията, каза пулмологът д-р Александър Симидчиев пред нова тв. И допълни, че антигенните тестове са малко по-малко чувствителни от PCR тестовете, но това е пренебрежимо малко.

Лекарят наблегна на факта, че процентът на положителни PCR тестове се покачва до ниво (над 44% за вчерашния ден), което показва, че тестовете са недостатъчни и реално заболелите за 16 ноември не са 3500, а 7000. Специалистът заключи – масово тестване и карантина за положителните.

Много малко вероятно е да преболедуваш отново, но е по-добре да имаме единен стандарт – всички да носят маски, да пазят социална дистанция. За мен е много малко вероятно да боледуваш за втори път, подчерта Симидчиев. И подчерта, че човек може да има пневмония без кашлица. „Повечето от хората без кашлица, но с пневмония, са с вирусна пневмония. Оцветяването в зелено и жълто на храчката подсказва развитие на бактериална пневмония. Ако е вирусна пневмония, чакаме да мине и контролираме равнището на кислорода в кръвта – ако е по-ниско, в болница“, обясни лекарят. При над 95% сатурация няма нужда от притеснение – оставаш вкъщи.

Д-р Симидчиев каза и, че ако има симптоми на COVID-19 дълго време, след като си се изчистил от вируса, трябва да правиш съвсем леки физически упражнения. Най-добре е да се консултираме със специалисти какво да правим, уточни той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мазол Ръкотворников

Мазол Ръкотворников

17.11.2020 | 09:23

Дофторе Дофторче капацитетче недодялано Мотика 16 номер изобщо виждал ли си с компютърно управление Она дофторче не иска бавни меки китки и половин солук да лапнеш вятър Она дофторче иска здрави ръце и поемеш солук на десет метра околовръз въздух да не остане Га барниш такава мотика жа имаш право да говориш кък да са диша и на какви хапки и през какви цедки До тогава скрий са нейде и не си показвай сурата

Отговори
2 0
Гледай

Гледай

17.11.2020 | 09:23

Политиците не искат масово тестване,защото ще стане страшно! Цифрите са в пъти по-високи! Ония в джипа не иска да излизат наяве данните,за да може спокойно да се пъчи колко е направил по магистралите. Само не е ясно защо медиците му козируват и гледат т.ъпо,вместо да мислят какво да се направи за ограничаване на заразата. Мерки трябват,а не легла!

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?