Следвайте ни

Пулмолог разкри симптомите, които издават, че сме заразени с COVID-19

viber icon

„Когато имате запушен нос, драскане в гърлото или температура, най-вероятно имате коронавирус. Тъй като в момента няма други заболявания, които да предизвикват такива оплаквания, няма грип А. Потърсете лекар и си стойте вкъщи. Не разпространявайте вируса”, каза пулмологът д-р Александър Симидчиев по нова тв. 

„Когато човек има само температура, няма затруднения в дишането и няма други сериозни симптоми, може просто да се изолира и карантинира. Ако има проблеми с дишането и по-сериозни симптоми, е редно да се повика Бърза помощ”, каза той.

„Помещенията, които не се проветряват, увеличават риска от зараза. Частиците, които се отделят докато говорим, стоят известно време във въздуха. Важно е да има циркулация на въздуха. Все пак основният риск е на близко отстояние и говорене без маска. Просто трябва да имаме адекватно поведение към обстановката, която изисква да се пазим един друг”, допълни Симидчиев.

К-19 е опасен за хора в рискови групи, за останалите този вирус не е толкова опасен. Просто вече вирусът се разпространява неконтролируемо. В момента имаме разразяващ се пожар и трябва да го ограничим, заяви д-р Симидчиев. И допълни, че трябва да бъдем общност, да не сме разделени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

АнтиКовид

АнтиКовид

04.11.2020 | 10:52

Все едни и същи лица ни зомбират от екрана. Целенасочено.

Отговори
3 2
Страхотен анализ, няма що...

Страхотен анализ, няма що...

04.11.2020 | 10:04

А нас минали години по това време на годината от какво ни е боляло гърлото и ни е бил запушен носа? Това е чиста проба всяване на паника, което трябва да е подсъдно.

Отговори
11 4
Керемидчиев

Керемидчиев

04.11.2020 | 09:49

Браво докторе,сега вече всеки ще е с коронавирус. Тези симптоми ги имат всички през зимата. Защо целенасочено се плаши населението? Медиците също. Кой и какво цели?

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?