Следвайте ни

Шефът на РЗИ-Пловдив: В моловете няма да работи всичко, спряхме стена за катерене

viber icon

В моловете в Пловдив няма да работят всички обекти от съображение за сигурност.  Това обяви пред "Марица" директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева. Търговските комплекси отвориха врати от понеделник след заповед на здравния министър.

"Давам ви конкретен пример. Категорично няма да разрешим на този етап да работи стената за катерене в единия от моловете, тъй като там се струпват много хора и колкото и да се дизенфекцира опасността от разнасянето на зараза е сериозна", добави д-р Ваня Танчева-Манчева.

Сервитьори без маски е най-честото нарушение, което констатират при съвместните проверки в Пловдив служителите на Регионалната здравна инспекция, Областната агенция за безопасност на храните и полицията, обясни още Танчева-Манчева.

Акцииите, които се провеждат във всички райони на града и в различни часови пояси целят да се установи дали се спазват мерките срещу разпространеието на коронавируса.

"Проверяме заведения, магазини и молове.  През седмицата съствихме актове  в няколко заведения за неносене на предпазни маски на техни служители. Иначе до този момент в около 80 % посетените от нас места се спазват мерките срещу разпространение на COVDI-19", разясни д-р Ваня Танчева-Манчева. Тя добави, че неделя ще стане ясно има ли затворени обекти.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?