Следвайте ни

Противодействаме на новата COVID вълна със стриктен контрол и имунизации

viber icon

Продължават проверките за спазване на противоепидемичните мерки на обществени места. Това заяви пред „Марица“ директорът на пловдивската Регионална здравна инспекция, д-р Сийка Димчева. Тя обясни, че от днес те вече се извършват по новата заповед, която идва по решение на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и този на земеделието и храните. По-масово контролът ще започне от понеделник. 

Според новата наредба към проверките ще се включат и нови институции, които преди това не са били ангажирани в контролните дейности. Това са областните дирекции за безопасност на храните. Продължават и съвместните действия на РЗИ и общините по нов график, който е подписан на днешната среща на Областния кризисен щаб. 

На събранието по повод увеличаването на ковид случаите от последните дни присъстващите са обсъдили ваксинационния процес като официално е отбелязана тенденцията за нарастване на интереса към поставяне на първа доза сред гражданите на Пловдивска област. 

Д-р Димчева коментира, че освен поставянето на имунизация е важно да се спазват и противоепидемичните мерки. Тя апелира гражданите да проявят отговорно отношение.

Директорката на РЗИ – Пловдив уточни, че Щабът е обсъдил и готовността на лечебните заведения да посрещнат вълната. Броят на леглата, предназначени за ковид пациентите постепенно ще се увеличава предвид развитието на ситуацията. Тя допълни, че част от лекарите все още не са излизали в отпуска. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Чифутина

Чифутина

13.08.2021 | 12:51

Затваряй всичко ! Пълен локдаун, Бай Ганьо от друго не разбира.

Отговори
0 0
Едва ли

Едва ли

12.08.2021 | 21:48

Тука не Гърция, нито Франция,.....

Отговори
1 0
Кой сте Вий

Кой сте Вий

12.08.2021 | 21:23

Кой сте ВИЙ поймено за дъ въ знаем който ще противодействате срещу СВОБОДАТА и после да ви съберем със МЕРКИ И ТЕГЛИЛКИ а не да се криете кът мишоци Барабар с вас ще си идат и мерките и теглилата ни

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?