Следвайте ни

Промяна в цветовите COVID зони наложи НОВА ЗАПОВЕД за влизане у нас

viber icon

Списъкът на държавите по цветови зони заради COVID-19 е променен, както и на тези страни, за които е налице информация за установена значителна негативна промяна в епидемичната ситуация, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Деца до 12-годишна възраст, пристигащи от зелена и от оранжева зона, се допускат на територията на България, без да е необходимо да представят документи за COVID-19. Това гласи новата заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Съгласно заповедта от днес, 16 юли, в часовия интервал от 08.00 до 20.00 ч. се допуска влизането в Република България през ГКПП „Стрезимировци“.

Актуализиран е и списъкът на държавите по цветови зони и на държавите, за които е налице информация за установена значителна негативна промяна в епидемичната ситуация. В „червена зона“ вече попадат и Република Кипър, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Испания, Фиджи и Емирство Кувейт.

Пристигащите от Русия и Португалия се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен на него документ, показващи отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната PCR изследване, считано от датата на пробонабиране, вписана в документа.

Пристигащите от тези държави български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които не представят такъв документ, се поставят под 10-дневна карантина. Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени карантината при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.

Заповедта влиза в сила от 19 юли, понеделник.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Марица, вие акъл имате ли???

Марица, вие акъл имате ли???

16.07.2021 | 19:24

Тази карта, която сте изтипосали е от януари!!! Пише седмици 2-3, кои са тези седмици… сега сме 28-ма… и актуалната карта е цялата зелена почти… ужас какви глупости сте способни да направите

Отговори
2 0
Всички членове

Всички членове

16.07.2021 | 18:55

На Червената зона са доста напред с Ваксинацията!!!???

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?