Следвайте ни

Проговори първият българин, хванал повторно COVID-19 ВИДЕО

viber icon

 

 

Зам.-кметът на Русе Енчо Енчев е един от първите, заразили се повторно с коронавирс у нас. През октомври миналата година, само три месеца след първи положителен тест за коронавирус, той отново дава положителна проба. Настанен е в болница и за разлика от първия път, когато не е имал симптоми, състоянието му е тежко. Тогава от болничната стая той разказа каква е разликата.

„За втори път съм повален от коронавирус. Първият път беше през юли. Сегашното усещане е съвсем различно. През лятото разбрах случайно, че съм положителен след изследване в лаборатория. Нямах абсолютно никакви симптоми. С мен под карантина бяха съпругата ми, синът ми и възрастният ми баща. Сега обаче разбрах каква е разликата.

При второто ми заразяване обаче, ситуацията е различна, болката е различна. Имах висока температура малко над 39 градуса, бях отпаднал и с болка във всички  мускули и стави”, разказа той тогава.

Точно четири месеца след тези думи, екип на Нова телевизия посети Енчо Енчев в кабинета му, в добро настроение и в обичайната делова атмосфера. Въпреки че се усмихва, казва, че болестта е променила приоритетите му.

„Докато лежах в болничната стая имах възможност да размисля и тогава почувствах колко кратък е животът. Разбрах колко много неща  сме си поставили като задача, които няма да можем да изпълним. Заради това ми се наложи много бързо да приоритизирам нещата и първата ми цел беше да оздравея колкото се може по-бързо и оттам нататък да гледам по-философски на нещата”, казва той.

Една седмица Енчев остава на лечение в белодробната болница в Русе. Разказва, че първите два дни били най-тежки - чувствал се зле, вливали му лекарствата чрез системи, но лечението дало добър резултат. След изписването се изолирал, съвсем сам. Тогава се появили неочаквани за него здравословни проблеми.

„След като ме изписаха, на десетия ден, изпитах сериозно неразположение - изневиделица ми се появи много висок пулс - над 180. Кръвното ми, за моя много голяма изненада, падна, доближиха се границите и в един момент, в който си сам, карантиниран и в такава ситуация, изпитах притеснение. Хубавото е, че социалните мрежи и комуникациите са на много добро ниво, успях да се консултирам, да си помогна сам в тази ситуация и да преодолея този проблем”, разказва Енчо Енчев.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=dd504dc8da" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

васко

васко

21.02.2021 | 22:31

Типичен нагъл комуняга!

Отговори
2 0
На  снимката

На снимката

21.02.2021 | 18:51

Тоя здравеняк да е болен ли?

Отговори
5 2
Граматиков

Граматиков

21.02.2021 | 18:12

PCR тестовете са със 70% достоверност. Този човек е бил заразен само веднъж - втория път.

Отговори
9 3
Риба

Риба

21.02.2021 | 18:09

Да не е ходил да го лови бе, ало редакцията тфа да не е риба да го лови. Иначе дано лапнишараните да са по-малко на тая зле скалъпена лъжа

Отговори
6 3
aaa

aaa

21.02.2021 | 18:05

Познайте дали първия му тест Юли месец е бил верен.... Глупости на търкалета. Въобще не е бил заразен първия път това е истината. Та и чак интервю му взели .

Отговори
9 4
Съмнявам  се!

Съмнявам се!

21.02.2021 | 18:00

Че Енчо е бил излекуван първия път.Организма му се е борил дълго време да създаде силен имунитет но точно по тази причина другите му болести са се развихрили.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?