1553
Следвайте ни

Прогноза: САЩ слага края на пандемията през януари

viber icon

Д-р Скот Готлиб от борда на Pfizer каза в петък, че пандемията от Covid-19 в Съединените щати може да приключи до януари. Тогава ще влязат в сила изискванията за ваксинирани на работното място.

Изискването от страна на Администрацията по професионална безопасност и здраве (OSHA) за налична ваксина на работното място започва на 4 януари за всяка компания с най-малко 100 служители. Около 84 милиона работници от частния сектор трябва да получат или втората си доза на ваксините на Moderna или Pfizer, или една доза от ваксината на Johnson & Johnson до тази дата или да бъдат подложени на редовни тестове за коронавируса.

"Тези изисквания, които ще бъдат въведени до 4 януари, наистина идват в края на тази пандемия. До 4 януари тази пандемия може да приключи, поне що се отнася до Съединените щати след преминаваме през тази Делта вълна на инфекция. И ще бъдем в по-ендемична фаза на този вирус", посочи д-р Готлиб пред бизнес телевизия CNBC.

Всички компании, които спазват новите правила на OSHA, също трябва да започнат да прилагат от 5 декември изискванията за носене на маски на закрито за неваксинирани служители. Този персонал трябва също така да започне да подава седмични отрицателни тестове за Covid след 4 януари, за да остане на работа, а всеки, който даде положителен тест, трябва да се постави под карантина далеч от работното място.

Федералният мандат съдържа изключения по религиозни и медицински причини. Служителите, които работят на открито, у дома или в условия, където не присъстват други лица, също са освободени от правилата.

Насоките на OSHA не задължават фирмите да плащат за Covid тестове или маски на служителите си, но на всяка компания, хваната да избягва новите правила, ще бъде наложена глоба в диапазона между 13 653 до 136 532 долара за умишлено неспазване.

Междувременно д-р Скот Готлиб също така рекламира новото лекарство срещу Covid-19 на Pfizer като "защита срещу смъртта и заболяването", но предупреди, че "то не трябва да се счита за заместител на ваксинирането на повече американци срещу коронавируса".

"Когато имате терапевтични средства, които са толкова ефективни, това може да бъде в помощ на хората, за които ваксините не работят, за хората, които имат внезапни инфекции. Това наистина е защита срещу смъртта и болестта от тази инфекция", посочи той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ КОИТО НЕ ИСКАТ ВАКСИНА - МОЖЕ ДА Е ШЕГА - ПИШИ

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ КОИТО НЕ ИСКАТ ВАКСИНА - МОЖЕ ДА Е ШЕГА - ПИШИ

05.11.2021 | 23:23

НОСЕТЕ СИ МАСКИТЕ С ВИСОК КОЕФИЦИЕНТ НА ЗАЩИТА, ЗАЩОТО ИМА МЪГЛА И 5G-МРЕЖА И САМОЛЕТИ ПРЪСКАЩИ НАД МЙГЛАТА РАЗНИ НЕЩА, И НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ НЯМА НАНОЧАСТИЦИ С ЧИПОВЕ В МЪГЛАТА И ПО ВЪЗДУШНО-КАПКОВ НЯКОЙ ДА УСПЕЕ ДА ВИ ВКАРА НАНОЧАСТИЦИТЕ С ЧИПОВЕТЕ В ТЯЛОТО

Отговори
1 2
111

111

05.11.2021 | 22:19

Който пусна вируса той и ще го спре след трилиони печалба

Отговори
2 1
който играе печели

който играе печели

05.11.2021 | 23:22

Стоичков

Отговори
1 1
Да бе

Да бе

05.11.2021 | 21:52

Те щот ваксинираните не боледуват и не разнасят инфекцията навсякъде със зелените си сертификати... Ба си простаците

Отговори
4 1
ВИЖ НОВИНИТЕ ПО БНТ ОТ 20 часа и 20 мин

ВИЖ НОВИНИТЕ ПО БНТ ОТ 20 часа и 20 мин

05.11.2021 | 23:22

там обясняват

Отговори
1 1
Ерхан

Ерхан

06.11.2021 | 09:22

Идио.тче неваксиниранете пренасят заразата в пъти повече от ваксинираните. Това не го ли схваща плиткия ти мозък?

Отговори
0 2
Let's go Brandon !

Let's go Brandon !

05.11.2021 | 21:19

Вярвате ли ,че Pfizer ще разрешат да спре някога измислената пандемия ? Или политиците ?

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?