Следвайте ни

Професор Витанов: Епидемията се задъхва

viber icon

Проф. Николай Витанов от Института по механика при БАН заяви в ефира на БНР, че епидемията у нас се задъхва вследствие на строгите предприети мерки.

Проблемът е, че има празници и мерките се отслабват, а отслабят ли се, вирусът поема въздух и това се вижда. Какво е станало по Великден, ще видим в края на месеца.

"Тогава сме отпуснали хватката и епидемията си е поела дъх. От 10 до 14 дни по-късно се вижда".

По думите му добрата новина е, че епидемията се задъхва вследствие на мерките и от нас зависи дали ще ѝ позволим да си поеме дъх: "Ако ѝ позволим да го направи, тя ще го направи, не трябва да се съмняваме. Ако не ѝ позволим да го направи, след известно време тръгваме надолу. Няма да чакаме и месец, много по-рано ще тръгнем надолу".

В предаването "12+3" проф. Витанов коментира, че сега се виждат резултатите от хубавото време в началото на април: Според професора епидемията все още не е излязла от близкото обкръжение на заразените, затова числата са все още ниски. Той изрази разочарование от това, което вижда по улиците на София - хора без маски и нарушаване на дистанцията, "така създават благоприятни условия за епидемията и тя диша".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Деда ви

Деда ви

19.04.2020 | 11:51

Защо ли някои вирусолози говорят за имунитет.Как ще го добием и какво ще стане ако отчетем победа без да сме го добили.Чакам отговор от коремни хирурзи,анестиолози,ортопеди,проф.Константинов е може и вирусолог.

Отговори
0 0
-10

-10

18.04.2020 | 23:37

Още един астролог.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?