Следвайте ни

Професор: Вариантът Делта на COVID-19 ще се разпространи в цяла Европа

viber icon

"Вариантът Делта на COVID-19 ще се разпространи в цяла Европа и "по-силни гранични мерки" може да забавят този процес във Великобритания". Това заяви професорът по нововъзникващи инфекциозни болести в Медицинския департамент в Нафилд на Оксфордския университет Питър Хорби.

"Моделирането на Алфа или варианта на Кент позволи на учените да прогнозират, че той ще бъде "много трансмисивен“ и "много широко разпространен“, подчерта Хорби пред BBC, цитиран от standartnews.com.

Същото моделиране за варианта Делта предполага, че това е по-трансмисивен щам, ще бъде много трудно да се контролира и затова, за съжаление, ще бъде силно разпространен в Европа.

Вероятно по-строги гранични мерки биха могли да забавят разпространението на този вариант и дори някъде да са го предотвратили, но политиците трябва да направят очевиден компромис между пълните ограничения и спиране на навлизането на различни вируси, смята ученият.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Голяма гад Ама не Зееви

Голяма гад Ама не Зееви

28.06.2021 | 18:43

Я вчера го видях варианта кък плуваше вече изтощен от дългото плуване южно от Царево Излезна на брега и легна под безплатен чадър на безплатен шезлонг Ако бяха платени ич нямаше да отдъхва на нашия бряг а щеще да се повърне към Анталия там да сее зараза Гадта му с гад

Отговори
0 0
цигански

цигански

28.06.2021 | 07:38

вариант ще дойде и тук

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?