Следвайте ни

Професор с плашеща прогноза за COVID-19 до 2024 г.

viber icon

Нямаме възможност за масово тестване като в Англия. Това заяви за Нова тв имунологът проф. Сорен Хайрабедян, директор на Института по биология и имунология на размножаването. 

По думите им при прекаралите вируса очакваме по-леко протичане на новия щам, може дори да са само носители.

"Маските в Южна Корея са като респиратори, а ние ползваме хирургически и медицински. Високият клас маски имат по-голям процент на защита", каза професорът. 

"Щамовете първо бяха тествани в лабораторни условия и показват по-малка способност за антителата. Това са притесненията - дали ще работи имунитетът", уточни той.

"Друго притеснение е, че в глобален мащаб ваксинирането ще е в развитите страни. В тези от третия свят се очаква да минат голям брой вълни на зараза до момента на ваксинацията през 2024 г", заяви експерът.

Запитан трябва ли да се притесняваме, че Швейцария, Норвегия и Дания забраниха ваксината "Астра Зенека" за лица над 65 г., той каза: "И без това тя има по-ниска ефективност. Възрастните хора ще развият по-слаб отговор. Ако ваксината има ниска ефективност, няма да има нужда да им се слага. Чисто медицинска е причината".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Майна

Майна

06.02.2021 | 10:10

Айде пак поредната платена никому неизвестна ми-шка менте професор платен и купен от ОП на БКП да лъже и обработва стадото - никой не ви вярва и никой не ви се връзва - вьичко е напразно което правите , върнете парите на хунтата които са ви дали да лъжете народа

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай