Следвайте ни

Професор разкри ще ни спаси ли хининът от коронавируса

viber icon

Едва ли точно хининът ще ни спаси, заяви пред БНТ проф. Георги Момеков, преподавател по фармация и фармакология в Медицинския университет. 

Той обясни, че има много вирусни инфекции, които познаваме отдавна и за които няма етиологично лечение. Това не пречи на медицината да се справи с тях.

Той призова да филтрираме всички сензационни неща. И СЗО, и европейската, и американската агенции по лекарствата не са ентусиазирани от това, че хлорохинът ще ни спаси. Все още няма данни от рандомизирани проучвания. Няма данни от същински експеримент.

На този етап се работи с подръчни средства, обясни професорът.

"Хората трябва да се оставят в ръцете на специалистите. Целта е да предпазваме здравите, а не е да лекуваме болните. Нека да потърсим нов начин да си доставяме удоволствие, да сме заедно, без близки контакти", призова той. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Нямат представа какво да правят

22.03.2020 | 00:57

Мисля , че целите на управляващите относно народа са две: да лекуват болните и да предпазят здравите . Толкова е близко до здравия разум. Но вместо да мислят , цял ден са в ефир. Пък и мисленето не е за всеки.

Отговори
2 0

Българин

21.03.2020 | 11:56

май вече се прекалява със всякаква информация ,марода се побърка от изказвания ,един казва хинина лекува тоз пък сега твърди обратното еее вече на кого да вярваш.

Отговори
3 0

ссюю

21.03.2020 | 10:51

Как си го представяш това професоре, значи според теб - не лекуваме болните, а пазим здравите!! Болните - кучета ги яли! Че за какво сте ни вие - докторите тогава??

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?