Следвайте ни

Професор Кантарджиев съсипа Мангъров: Коментари? Съчки, мъчки! Няма такива работи!

viber icon

"Коментари? Съчки, мъчки, няма такива работи!". Така изригна сутринта професор Тодор Кантарджиев по адрес на почитателите на шведския модел, чийто идол е началникът на детското отделение в столичната Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.

Мустакатият симпатяга гордо развя сравнение между Швеция и съседната Дания в битката с COVID-19. В Стокхолм отчитат над 32 000 заразени с 3871 починали. За последното денонощие цифрите там са 649 с коронавирус и 40 смъртни случая. За Дания: 11 182 заразени и 561 починали. За последното денонощие съответно 65 на 7.

При смъртност показател е брой случаи на милион население. При Швеция, която не взе сериозни мерки, а разчита на масово придобиване на имунитет, той е  384.  В Дания има 97 починали на милион население. За сравнение показателят на България е едва 18.

"Сухи съчки" е израз, който беше употребен от доцент Мангъров по адрес на стари хора, които масово населяват домове за възрастни в богатите страни. Той обяснява високата смъртност в държави като Швеция или Италия точно с големите поражения, който нанесе COVID-19 в тези пансиони с немощни и обикновено доста болни хора.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Станахте и смешни и жалки

22.05.2020 | 14:14

Спасителите в калта ( или в ръжта беше). Извинявай г-н Селинджър! ДЪРЖАВНИЯТ чиновник голиат срещу специалиста ДАВИТ!

Отговори
3 8

коко

22.05.2020 | 14:48

Я пак,срещу кого?Че и с главни букви,да се покажеш колко си неграмотен!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?