Следвайте ни

Проф. Кантарджиев: Като отвързани са - балове, сватби, празненства

viber icon

Увеличението на случаите на COVID-19 у нас се дължи на неспазване на мерките, е не на увеличен брой тестове. Тома заяви директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, цитиран от "Фокус".

"Като се срещнете на улицата, не се прегръщайте", заяви професорът, "Много са ми смешни някои като тръгнат да се ръкуват. В цяла Югоизточна Азия, когато се видят хората, се покланят, което свидетелства уважение, че се срещнал близък или познат. Няма нужда да му се хвърляш на врата. Това ако се спазва ще имаме намаляване на случаите. Грозно е, хората са като отвързани – абитуриентски балове, празненства, сватби. Правете ги на открито, с дистанция. Обслужващият персонал по ресторантите да е с маски, в моловете да не се струпват хора, на закрито всички да са с маски", призова той.

 

ЧЕТЕТЕ УТРЕ

ЛИЧНАТА ИЗПОВЕД НА ТОДОР КАНТАРДЖИЕВ ПРЕД "МАРИЦА"

 

"Хората се заблудиха и започнаха да се събират на много и големи групи и се появиха огнища поради няколко факта – първо поради религиозни причини. Някои други религиозни общности решиха да правят събирания на представителите от различни региони от страната. Появиха се и много случаи в затворени общности в наши градове. Това доведе до мобилизация на колегите от РЗИ, които започнаха да взимат много материали от самите огнища, което несъмнено предполага увеличение на случаите, обясни той.

"Ако в началото не бяха взети навременни мерки на ден щяха да бъдат регистрирани не по 100, а по 1000 случаи", отбеляза той и продължи: "В момента големият брой случаи са главно от карантинирани хора без симптоми, засега няма страшно".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

иванчо

иванчо

29.06.2020 | 13:03

хората са, като отвързани, а народоначалниците - като народоизедници

Отговори
0 0
Ковидчо:

Ковидчо:

26.06.2020 | 19:50

Тралалааа, тралалааа - лека нощ деца!

Отговори
0 1
мхм

мхм

26.06.2020 | 16:18

Мустакатият алкохолик няма право да дава оценка кой е отвързан, развързан и т.н.т. , защото самия той на всяка публична изява е със завързани кънки !!!!

Отговори
5 1
79875

79875

26.06.2020 | 16:16

Няма никакво увеличаване-повече проби ,повече случаи.Престанете да плашите овцете.Той щял да мисли за мен !Наглец

Отговори
5 1
ЛИЛА

ЛИЛА

26.06.2020 | 15:39

МАЛКО Е ДА СЕ КАЖЕ РАЗВЪРЗАНИ . ПРОСТ НАРОД.

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?