Следвайте ни

Проф. Витанов за COVID-19: Рекорд в България, спокойно море

viber icon

Математикът на закрития Оперативен щаб проф. Николай Витанов направи кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 23 юни 2021 г.

„Обстановката е спокойна. Даже имаме рекорд“, с тези страхотни данни проф. Витанов започна К-19 обзора си.

„Индикаторът за смяна на тренда в област Шумен падна толкова ниско, че вече е 115.6 пъти под критичната стойност. Ако успеят да го позадържат така, скоро докторите там ще се радват, ако имат регистриран и 1 случай на ден. 

Базовото репродуктивно число днес е 0.799. С други думи, очакванията са обхватът на заразата да продължи да се свива до края на седмицата. Броят на активните случаи се очаква да върви надолу към 9 000 и да падне и под това число. 

Здравната система се разтоварва. Нека и докторите да си починат малко, напрежението при тях беше много голямо.

Индикаторите за смяна на тренда са десетки пъти под критичната стойност. Например този за страната е  почти 25 пъти под критичната стойност. 

По морето е спокойно. Индикаторът за Варна е 37 пъти под критичната стойност, а за Бургас - почти 40 пъти под критичната стойност. Тъй, че който е там на почивка, ще си я кара спокойно“, написа в личния си фейсбук профил проф. Витанов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?