2374
Следвайте ни

Проф. Витанов: Тотален локдаун до края на годината - йок

viber icon

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 01 декември 2021 г.

Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни.

Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или лошо, това излиза, това ви пиша. Информацията излиза от компютрите, но анализите ги правя аз.

Забранено за четене от хейтъри. Може да им причини психически разстройства. Това написа математикът от БАН проф. Николай Витанов във фейсбук.

Ето какво още казва той там:

В последните дни ви писах за великия закон на Мърфи и за принципа на Питър. Днес ще ги вплета в точките на прогнозата, за да ви е по-интересно четенето. А и да има малко хумористичен елемент дори в неприятните ситуации.

1. Базовото репродуктивно число днес е 0.999 - близо е до 1. Но все още е под 1. Много бавно се свива обхвата на заразата. Виждате, че броят на активните случаи продължава да намалява, но много бавно. Което е в потвърждение на прогнозата ми, че здравната система няма да може да се разтовари достатъчно до края на годината. Темповете на разтоварване са мижави. Това е неприятност. Съгласно закона на Мърфи трябваше да очакваме, че ще се случи. И очаквахме (тези, които отчитаме закона на Мърфи при прогнозите за развитието на социалните системи). Гледайте сега комбинация с принципа на Питър. А защо я има тази неприятност. Сещаме се за принципа на Питър. И не се чудим, че се раздават медали за справяне с пандемията. Нормално е хора, какво викате. Принципът на Питър го изисква това.

Друга неприятност, която може да се случи - трудните времена за хората на първа линия и поддържащите ги системи няма да свършат. Законът на Мърфи е железен. Тъй, че, пригответе се за трудни времена за здравната система и занапред. Слава богу, на ниво борещи се с вируса на първа линия, принципът на Питър не действа, тъй като хората там са далеч от позиции, свързани с достигане на нивото им на некомпетентност. Затова и здравната система държи още, въпреки неприятностите, свързани с техническото и претоварвате (над 100 000 активни случая сме) и с кадровото претоварване (хората са уморени). Но съгласно закона на Мърфи точно това и трябваше да очакваме да се случи. Малка прогноза тук - разтоварването на здравната система ще е изключително бавно (следствие от закона на Мърфи) и кадровото претоварване ще продължи (следствие от принципа на Питър).

Трябва активните случаи да паднат с поне 30 000 до края на декември. Какво да очакваме съгласно закона на Мърфи - няма да паднат толкова. Виждате ли, лесно е, когато човек познава законите на социалната динамика.

2. Смъртността

Статистика за смъртността (данни от сайта https://coronavirus.bg/)

Починали в края на октомври - 23 999

Починали до 18 ноември 2021 - 28 453

Починали ноември 2021 - 4454 – (за 30 дни)

Починали за ноември 2020 - 2560

Смъртност досега за ноември 2021 в сравнение с ноември 2020: 173.9%, . Това е положението - очаквано съгласно закона на Мърфи.

Смъртността за ноември 2021 досега е с 173.9% по-висока от смъртността за ноември 2020 г. Този път, понеже е краят на месеца, изводът ще го направя аз. Думата е една - катастрофа. Причина - за обяснение вижте принципът на Питър.

Днес е 1-ви декември. Съгласно закона на Мърфи хейтърите падат в капана на Тамерлан, който съм им приготвил. Какво е капанът на Тамерлан. Тамерлан имал 300 000-на армия. И трябвало да я изхранва. Трудна работа. Правел го с капана на Тамерлан - войниците правели огромен крът и почвали да вдигат шум и да гонят дивите животни към центъра на кръга. Постепенно кръгът се свивал, докато накрая дивите животни нямало накъде да бягат и се превръщали в храна. Капанът на Тамерлан.

Защо този капан е щракнал за хейтърите, които с нетърпение чакат как ще продължат нещата със смъртността. Просто е хейтъри мой - аз съм далеч от нивото, за което при мен би се задействал принципът а Питър. Вълната миналата година беше през октомври, ноември и декември, нали така. Починали през тези три месеца съгласно официалните данни за К-19 инфекцията - 6751. Починали за октомври и ноември 2021 (декември едва почва нали така) - 7485. Да запомним числата:

починали октомври - декември при вълната миналата година по това време - 6751

починали 1-ви октомври 2021 - 20 968

починали до днешна дата - 28 453

починали от 1-ви октомври насам за тази вълна - 7485

Превишение на починалите от миналата вълна - 110, 8% (а декември едва почва).

Щрак, капанът на Тамерлан хлопна. Сега до края на декември няма къде да ходите хейтъри мои. Смъртността вече е с 10% по-висока, отколкото при съответната вълна миналата година. Един месец ще се лутате като животните в капана на Тамерлан. Накрая знаете какво ще стане като обявя данните за смъртността за вълната н края на декември. Следваше ли да очаквате, че ще паднете в капана на Тамерлан - да, законът на Мърфи и принципът на Питър действат против вас.

Да караме нататък.

3. Картата на риска съгласно плана на министерството на здравеопазването. Няма промяна в очакванията в сравнение с вчера. Виждате, че проблемната зона в западна България се очаква да намалее още. С голяма вероятност още една област може да мине на ниво 2 и да излезе от червената зона. Силистра. Всичко това говори, че както и прогнозирах, благоприятният сценарий ще е устойчив до края на месеца. А краят на месеца дойде. И благоприятният сценарий е устойчив. Следваше ли да се очаква това. Да, съгласно принципа на Питър още не съм достигнал нивото си на некомпетентност. Значи още мога да върша работа.

4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развитието тук потвърждава изводите от предната карта. Засега благоприятният сценарий не е дестабилизиран - случаите и смъртността продължават да намаляват. Миналата седмица по това време новите случаи бяха 3233, днес са 2681. Смъртните случаи паднаха от 151 на 128. Благоприятният сценарий остава валиден както бе предсказано отдавна, че ще е така до края на месеца. Краят на месеца дойде. Прогнозата е вярна.

Както ви писах, утре ще видим как е положението с контролните числа за ноември, а те бяха - 2000 нови случаи на ден, 100 починали на ден. Защо утре - защото във вторник и сряда излизат данните за предишния ден, когато все още се нанасят данни за събота и неделя. Чистата ситуация се вижда в четвъртък, когато излезнат данните за сряда.

5. Картата на риска съгласно нашата методология. Тук Силистра мина от виолетовата в червената зона. После и в други области ще стане така при продължаваща устойчивост на благоприятния сценарий. А той ще е устойчив, ако имаме акъл в главата. Съгласно закона на Мърфи....., хайде да не пиша нищо тук.

6. Омикрон варианта на вируса - индикаторите казват, че още го няма в България или ако го има, е дълбоко скрит под доминацията на делта варианта. Системата за ранно предупреждение на Витанов не го засича. Няма го още или ако се е явил, са единични случаи без особено значение за момента. Ще се яви ли - виж закона на Мърфи. Ще го спрем ли - виж принципа на Питър.

Трябва да не го пуснем още около седмица и няма да имаме особени проблеми с него да края на годината. Ами догодина - виж какво казва закона на Мърфи. Защо законът на Мърфи ще се изпълни - виж принципа на Питър.

7. Тотален локдаун до края на годината - ЙОК. Засега вървим по благоприятния вариант. Ако не сме идиоти и не го дестабилизираме, това ще ни донесе спокойна Коледа и спокойни новогодишни празници. Условието обаче нали го четете - АКО НЕ СМЕ ИДИОТИ да си създадем сами проблеми.

Изчисленията на Витанов показват - чак толкоз големи идиоти не сме. Забележете - това е против закона на Мърфи. Тъй, че , вярвайте на Витанов за спокойната Коледа, но си имайте наум закона на Мърфи. Защо има противоречие между закона на Мърфи и изчисленията на Витанов - Витанов още не е достигнал нивото си на некомпетентност съгласно принципа на Питър.

8. Да завършим весело, като приложим закона на Мърфи към текущата политическа ситуация. Помислете си за някоя неприятност, която не ви се иска да се случи във връзка с тая ситуация. Законът на Мърфи ви казва, че е много вероятно тази неприятност да се случи. Тъй, че взимайте мерки. Няма да има цветя и рози, писах ви вече. Великият закон казва, че ни чакат неприятности.

9. Пиша си пак (нали знаете теорията на Витанов за 12-те повторения и 75-те %, а то броят на повторенията ще се навърти докъм Никулден): Както виждате, засега нещата са добре, благоприятния сценарий е устойчив. Но виждате и какво става из Европа. Законът на Мърфи действа. Затова - профилактично - вършете си работата, живейте си живота, но се пазете. Спазвайте три шарана дистанция (ако сте забравили колко е дълъг един хубав шаран, Никулден иде, погледнете в магазина) стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща.

Който иска, може и да се ваксинира (ама не е задължително).

Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (24)

толкова много ме е страх от ваксината гадна, че чак може и да припадна

толкова много ме е страх от ваксината гадна, че чак може и да припадна

01.12.2021 | 23:27

Аз съм чалгар и интелигентен колкото свинар. Мисля се за много умен, нали съм роден в Шумен. По цял ден слушам само Азис и Слави, а на село доя си крави. За ваксините по цял ден умувам, ама май само знам да п.сувам. Мисля, че ми е от гена - майка ми я викат - Пена, а през ноща си пускам Лепа Брена. Говорят, че бил съм много прост, ама лесно се набирам на лост. Простотиите ми са в главата, а най-голямата е, че ме е страх от иглата. Толкова ме е страх от таз ваксина гадна, че чак може да припадна.

Отговори
0 6
за ИВО специално стихче - българско производство - копнах го просто

за ИВО специално стихче - българско производство - копнах го просто

01.12.2021 | 16:16

Аз съм червен и съм ерген, може да се казвам Петър, но съм на всеки километър. Аз съм червен и съм нервен, щото гадже нямам още - за студените зимни нощи. Аз съм червен и не съм женен, ама какво му пука, нали пиша тука. Аз съм червен, но не съм сломен. Партията си обичам, макар на бабичка да приличам. Аз съм червен и в България роден. Пиша рими, щото са ми любими. Аз съм червен и пия арсен, има го във водичка на Чернобилската рекичка.

Отговори
2 6
за ИВО специално стихче - българско производство - копнах го просто

за ИВО специално стихче - българско производство - копнах го просто

01.12.2021 | 16:19

Аз съм неваксиниран и съм конспиративно информиран. Пиша, простотиите си прилежно, защото изпростяването ми е безнадеждно. Аз съм неваксиниран и антиварски настроен, защото мозъка ми е примитивно устроен, ама от това не съм разтроен. Аз съм неваксиниран и само старите ваксини си обичам, но съм чалгарски образован - още сричам. Аз съм неваксиниран и много зная, но да науча таблицата за умножение си мечтая. Аз съм неваксиниран и иглите мразя, но партийния билет си пазя.

Отговори
2 5
Иво

Иво

01.12.2021 | 15:59

Гербавите свини как само се опитват да паникьосат хората. Този охлюв след няколко седмици ще е безработен и злобее за последно.

Отговори
7 3
истината

истината

01.12.2021 | 14:58

Тези които измислиха вируса сега направиха факсините, как може да не го разбирате? Ами клякайте тогава и им давайте още поле за изява. Ние умните ще се борим!

Отговори
8 5
Талибан Антиваксър

Талибан Антиваксър

01.12.2021 | 13:13

Скоро всички фъксинирани ще си блъскате главите. Вече се знае ,че именно ГМО течностите вкараха хората в болница. Сиропираните ззаразяват по силно......КУКУ пази се,нали си боцнат,или??

Отговори
7 11
КУКУ

КУКУ

01.12.2021 | 13:43

Кога ще е това скоро? От една година го чакаме скорото. Казвай кога ще почнем да умираме ваксинираните, защото трябва да си планирам лятната отпуска догодина. 3,3 милиарда души по света го чакат това инфо. Който знае да казва.

Отговори
12 7
Галя

Галя

01.12.2021 | 14:48

К р е т е н!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
9 0
дии

дии

01.12.2021 | 14:58

Планирай си отпуската когато искаш, въпреки че се съмнявам че изобщо работиш нещо. Другите дето не са ваксинирани, какво? Въпреки злобните ти пророкувания, обиди, клетви и ехидни коментари хората са живи. Това че ти си се ваксинирал и желаеш масов мор за другите само защото не са се ваксинирали не е норма;лно. Имаш проблем с главата. Иди час по-скоро на лекар.

Отговори
9 8
вакс

вакс

01.12.2021 | 13:10

Искам само да питам тези боцнатите, абе вие нали сте безсмъртни? Защо ходите със сертификат винаги в джеба? Защо като си дойдете от чужбина или пътуване правите ПСР-и, защо ходите за 3,4,5,6 иглица, а? Не разбрахте ли че този цирк е за всички и ние които не искаме тази екскрементна течност страдаме заради такива кончета с капачета???? Вие сте позор!

Отговори
13 12
ade

ade

01.12.2021 | 13:10

Ти го каза, коня с капак няма как да го накарапш да види голямата картинка, жалко!

Отговори
12 2
КУКУ

КУКУ

01.12.2021 | 13:40

Ами по-добре със сертфикат в джоба и с няколко дози от ваксините отколкото с тръба в трахеята в изкуствена кома и с около 10% шанс да излезна жив от интензивното. Ваксинацията продължава и НЯМА СПИРАНЕ. Затова не си губи времето с мало*умни постове ами търси сгодна за живеене пещера. Скоро ще останете една шепа аборигени и никой няма да ви слуша тъпотиите.

Отговори
13 10
дии

дии

01.12.2021 | 14:53

КУКУ ти изобщо човек ли си или някакъв извратеня_к който изпитва садистично удоволствие от това да говори за смър_т и тръби в гърлото? Не си нормален за да ти доставя удоволствие. Ти нали си ваксиниран? Гледай си живота и бъди позитивен човек. Другите хора имат глави и трябва сами да си решават и носят отговорност. С обиди, клетви и пророкуване на смър_т и тръби в гърлото, изобщо ама изобщо не насърчаваш хората да се ваксинират. Напротив, отблъскваш хората. Получава се като тези от ЛГБТ които настойчиво и преднамерено се натрапват и афишират - в резултат предизвикват отваращение в хората. Ако си вярваш че си лекар и имаш мисия да помогнеш... то ти си за лекар, просто имаш ментален проблем.

Отговори
9 8
КУКУ

КУКУ

01.12.2021 | 15:25

Рядко отговарям на едноклетъчни, но за теб ще направя изключение. Никакво удоволствие не ми доставя да информирам за реалността какво се случва с тежко болните от Ковид. И да, масово умират в кома вързани към апарата за обдишване без дори да дойдат в съзнание, да си вземат последно сбогом с най-близките. Близо 30 000 минаха през този ужас. Няма да ти обяснявам какво означава да се бориш за едната глъдка въздух и всяко вдишване да е мъчение. Няма да обснявам и за това защо връзват доста от болните с Ковид за леглата и какво причинява липсата на достатъчно кислород на мозъка и как се отразява на поведението. Мало*умник, тая участ я имат хиляди хора всеки ден из Ковид-отделенията в страната и ХОРАТА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЗА ТОВА. А не да слушат мало*умници като теб как нямало проблем и всичко било точно, сезонни грипчета, леки настинки и не знам си какво. Ваксинацията е ЕДИНСТВЕНОТО средство извън пълния локдаун, което може да намали смъртността от Ковид. И не е вярно, че хората се отблъскват от ваксините, АМИ Е ТОЧНО ОБРАТНОТО, ваксинацията продължава и НЯМА СПИРАНЕ. Ти си част от едно огромно малцинство аборигени, които в обозримо бъдеще ще бъдете тотално изолирано ако не се ваксинира. Запомни ми думата.

Отговори
7 6
дии

дии

01.12.2021 | 16:38

Бъди щастлив че ще си от мнозинството, наслаждавай се, живей и се радвай на живота. Много хора са ваксинирани, но малко са извратени прост_аци като теб. Бъди позитивен и животът ти ще е по добър. Ти се давиш в злоба.

Отговори
4 3
Дии

Дии

01.12.2021 | 12:41

Много словоблудство, малко смислени неща. Тоя Витанов да не би да му плащат на дума, като на Балзак?

Отговори
8 7
СПЕЦИАЛНО СТИХЧЕ ЗА МАНГЪРА - МОЕ ПРОИЗВОДСТВО, А НЕ НА КУКУ

СПЕЦИАЛНО СТИХЧЕ ЗА МАНГЪРА - МОЕ ПРОИЗВОДСТВО, А НЕ НА КУКУ

01.12.2021 | 11:59

Простотии говоря на воля и за прошка никого не моля. Аз парите за тях прибрах и ролята си изиграх. Казах, че не им трябват маски и получих любовни ласки. Агитирах НЕ НА ВАКСИНИТЕ, ама си боцнах и аз една от маслините. Появи ми се дилема - има ли ковид или нема. Но какво ми дреме, че някой на сериозно ще ме вземе. Който на мене вярва, може и да не оцелее, но най-важно е Мангърчето да дебелее.

Отговори
6 14
КУКУ

КУКУ

01.12.2021 | 11:48

И до края на епидемията не би трябвало да има нови затваряния. При положение, че има ваксини, защо трябва да страдат всички заради талибаните антиваксъри, които с всеки ден намалят - до края на годината отиваме към 2 милиона ваксинирани, въпреки че според едни НИКОЙ в България нямало да се имунизира? Отделно и обществото ни вече посвикна с по около 3000 - 4000 починали на месец от "сезонното грипче". Тук доказано цената на живота е в пъти по-ниска от другите страни в цивилизования свят. Неслучайно и сме най-бързо изчезващата нация в Европа. Напълно заслужено.

Отговори
12 11
kompls

kompls

01.12.2021 | 13:11

Абонирания комплексар пак са извъди, абе господин умник, като си толко умен защо се набарбаляка и сега доживот ще си на този абонамент бе аххах

Отговори
6 4
МОЛЯ КУКУ ЗА ОТГОВОР

МОЛЯ КУКУ ЗА ОТГОВОР

01.12.2021 | 13:47

ДОБРЕ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМЕ ВСИЧКИ-КАКТО ПРЕДЛАГАШ ТИ-И ЩЕ СЕ СПАСИМ ОБЯСНИ МИ САМО СЛЕД ТОВА КАК ПОЛОВИН МИЛИОН РАБОТЕЩИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИМНО ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЩЕ ОСИГОРЯТ ПЕНСИИТЕ НА 2 МИЛИОНА И ДВЕСТА ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕИ И ОЩЕ ПОЧТИ ТОЛКОВА КОИТО СА В ПРЕД ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ???????????????????????????????????????????????????????????????--ТЕЗИ КОИТО ДАВАТ ЗАЕМИ ВЕЧЕ ВИЖДАТ ЧЕ ЗАЕМИТЕ НЯМАТ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ-СПИЦИАЛНО ЗА ГЕТА КАТО БЪЛГАРИЯ

Отговори
2 7
КУКУ

КУКУ

01.12.2021 | 15:00

Извинявай, ти някакъв психопат ли си? Според товоята болна логика възрастните трябва да умират, за да вържем бюджета на държавата. И тая тема я връзваш с ваксините!!!!!! ТИ СЪЩО ЩЕ ОСТАРЕЕШ, КАУН, нали го знаеш това? На 60 години ще си теглиш ли куршума, за да не товариш държавата с разходи по теб, А? Силно ме съмнява. Отделно се опитваш да мислиш по икономически теми, от които със сигурност си много далеч. Ще ти кажа една тайна, ама не казвай на никой друг. Приходите на държавата НЕ СА само от удръжки от заплати на работещи.

Отговори
7 3
ДО-КУКУ

ДО-КУКУ

01.12.2021 | 18:29

АКО БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ДОСТАТЪЧНО ДОХОДИ-НЯМАШЕ ДА СЕ НАЛАГА ДА ТЕГЛИ МИЛИАРДИ ПРЕЗ 3 МЕСЕЦА--ПРОБЛЕМА СЪС ДЕМОГРАВСКИЯ СРИВ И СЪС ЗАСТАРЯВАЩОТО НАСЕЛЕНИЕ-НЕ Е САМО В БЪЛГАРИЯ ТОВА Е СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ-ЗАТОВА СЕ Е ВЗЕЛО РЕШЕНИЕ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО МУ-КАТО СЕ ПУСНЕ ВИРУС В КОМБИНАЦИЯ С ВАКСИНИ-КОИТО ДА ПРАТЯТ НА 7 МОТО НЕБЕ ПО-СЛАБИТЕ ОРГАНИЗМИ-А ИМЕННО ТОВА СА ПРЕДИМНО ПЕНСИОНЕРИТЕ И ХОРА В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ-ЗА ДА МОГАТ ДА НАМАЛЕЯТ НАПОЛОВИНА В СВЕТОВЕН МАЩАБ--ЗА ДА СИ ОТДЪХНАТ ИКОНОМИКИТЕ--АЙДЕ ДА ТЕ ВИДЯ СЕГА НА ТОВА КАКВО ЩЕ ОТГОВОРИШ????

Отговори
2 0
толкова много ме е страх от ваксината гадна, че чак може и да припадна

толкова много ме е страх от ваксината гадна, че чак може и да припадна

01.12.2021 | 23:31

Не съм КУКУ, ама ми се ще да ти отговоря. Ако искаха да затрият населението, нямаше да строят болници и домове за стари хора. Нямаше прегледа при лекар за пенсионер да е 1 лв. Нямаше здарвната каса да им отпуска лекарства с намаление или безплатни за някои болести. Хайде сега ти коментирай.

Отговори
0 3
ОТГОВОР

ОТГОВОР

02.12.2021 | 10:43

АКО ТОВА НЕ ГО БЯХА НАПРАВИЛИ ЗА ЛЕКАРСТВАТА ЗА ПРЕГЛЕДА И ТН.--ЩЕШЕ ДА Е МНОГО ОЧЕБИЕЩО--ЧЕ ИСКАТ ДА ГИ НАМАЛЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ--ВТОРО С ВИРУСИ Е ПО-НЕПОДОЗРИТЕЛНО -ЗА СТРОЕЖИТЕ НА БОЛНИЦИ И ДОМОВЕ-НАЛИ ТРЯБВА ДА ОТКРАДНАТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО ИМ--И НАЛИ ЧАКАТ НЯКОЙ ДА ГО ВКАРАТ ТАМ-ЗА ДА МОГАТ ДА ГО УМОРАТ И ОБЕРАТ ПО-ЛЕСНО--РАЗБЕРИ НЯМА ЛОГИКА ДА СПАСЯВАТ ТЕЗИ ХОРА С ВАКСИНИ-СЛЕД КАТО СА ИМ ПУСНАЛИ ВИРУСА--ЗА КАПИТАЛИСТИТЕ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ Е САМО БИЗНЕС--ДУРИ И ДА ГИ ЛЕКУВАТ ПО БОЛНИЦИТЕ С ЛЕКАРСТВА ПАК Е БИЗНЕС-ТРОВЯТ ИМ ХРАНАТА С ХИМИИ ОТ КОЕТО ГИ РАЗБИЛЯВАТ ЗА ДА МОГАТ ДА ИМ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ПОСЛЕ ЗА ЛЕКАРСТВА И БОЛШИНСТВОТО ОТ ТЯХ-ПАК УМИРАТ-НО ПРЕДИ ТОВА ОБРАНИ--НА КАПИТАЛИСТИТЕ НЕ Е ИЗГОДНО ТЕЗИ ХОРА ДА СЪЩЕСТВУВАТ--ЗАЩОТО СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ Т РАБОТЕЩОТО НАСЕЛЕНИЕ-И ВСЕКИ МЕСЕЦ ТРЯБВА ДА ИМ ПОДСИГОРЯВАТ МИЛИАРДИ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИМ--А НЯКОИ ДЪРЖАВИ ВОДЕХА И ДО-СКОРО ЗАВОЕВАТЕЛНИ ВОЙНИ ЗА ПОДСИГОРЯВАНЕ НА ТЕЗИ СРЕДСТВА-А МНОГО И ИКОНОМИКИ ФАЛИРАХА ЗАРАДИ ПЕНСИОНЕРИТЕ СИ-ЕДНА ОТ ТЯХ Е БЪЛГАРИЯ

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?