Следвайте ни

Проф. Витанов с плашещо предупреждение за двоен COVID-19 пик КАРТИ

viber icon

Математикът на закрития Оперативен щаб проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 15 септември 2021 г.

"Най-напред, задължителната програма (извинявайте, трябва да го пиша това, за да няма после хък-мък).

1. Нямам друг профил освен този. Пазете се от мои фалшиви профили, направени с цел да се ръсят глупости уж от мое име.

2. Ако си хейтър, псуващ като каруцар и ревеш и виеш, когато на нежната ти ранима душа и бъде отговорено подобаващо, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

3. Ако не си хейтър, но не желаеш до съзнанието ти да достига информация за това какво става с пандемията, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

4. Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни. Ако смятате, че това ви плаши, не го четете. Просто не го четете", така започва поста на проф. Витанов в личния му фейсбук профил.

"Следват картите. Най-напред тази за риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването (МЗ). Виждате, че има раздвижване в негативна посока. Засега е леко. Затова вчера писах, че ще имаме глътка въздух (а не цяла цистерна с кислород). София град още е извън червената зона.

Картата на риска по нашата методология също показва начало на негативно развитие. Виолетовото расте. В тези области човек вече трябва да е по-внимателен.

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си е от червена по-червена. Там друг цвят скоро няма да видим.

Базовото репродуктивно число днес е 1.194. Под 1.3 е, обхватът на заразата продължава да се разширява, но вие не сте изненадани.

Писах и казах вече, че мерките са пробити. Министерството на здравеопазването добре ги наложи, но като не се спазват, кел файда, дето има една приказка.

Броят на областите с дифузно разпространение на вируса също леко нарасна - от 4 на 6.

Към хората на първа линия: виждате какво става с част от населението - всеки е компетентен и безсмъртен герой. Идва при тях вируса - бум, тряс и при вас да ги лекувате. Затова използвайте затишието и си прегледайте запасите и организацията. Няма кой друг - вие сте на първа линия в борбата с вируса и с идиотията.

Що се отнася до това, което ни чака, гледате линията 20000 - 40000 - 500000.

Какви са тези числа, не знам, многознайниците хейтъри ще ви осветлят. Като ги гледате, да ви кажа точно какво ще спра на 1-ви октомври. Знаете, че правя кастинг за мой заместник из средата на хейтърите. Такъв няма да се появи, времето за дългосрочни прогнози свърши. Чакам просто 1-ви октомври, за да обявя теоремата за доказана.

Хейтърите могат само да вият и реват, да се тръшкат от яд и злоба по диваните и да заплашват с физическа разправа и убийство. Е, аз ще спра да ви казвам числа от 1-ви октомври (с изключение на базовото репродуктивно число). Ще продължа с картите (които пак са си числа). Числата ще ви ги казват хейтърите, а аз ще си седя на дивана и ще ги коментирам. Досещате се какви ще са коментарите ми. И хейтърите се сещат. Затова никой не се явява на кастинга. Да си страхлив, означава да виеш и да ревеш анонимно, а не да излезеш с името си пред целия народ и да правиш анализи и прогнози.

Толкоз по тоя въпрос. Що се отнася до вторичния пик, последния път като бях при Виктор Николаев в Нова телевизия, нарисувах три картинки на възможностно развитие. Намерете го това интервю и вижте картинките. Вижте особено последната - тогава и оградих част от картинката. Защо я оградих тогава ли? Защото това се очаква да стане, ако мерките не сработят. Отдавна беше това.

Хейтърите още не са загрели, че може да има вълна с двоен пик. Пикът бил само един, пикът бил само един. Абе хейтъри, това не са ви водни вълни. Тия може да имат и първичен и вторичен пик.

Добре, стига за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля", написа още проф. Витанов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

ЛОГИКАТА

ЛОГИКАТА

15.09.2021 | 15:46

В ХОД Е НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗАРАДИ ЛАКОМИЯТА НА БОГАТИТЕ--ЦЕЛТА НА УНИШОЖАВАНЕТО Е НА- ОСНВНО ПЕНСИНЕРИТЕ -ЗАЩОТО ТЕ СА ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ В ЦЯЛ СВЯТ ЗАРАДИ -ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ГОЛЕМИЯТ СИ БРОЙ ОТ МЛАДОТО НАСЕЛЕНИЕ--ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ СА УКРАДЕНИ А В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПРЕД ПРАГА НА ФАЛИТ--КАТО ЦЯЛО ЧОВЕЧЕСТВОТО Е СЪС ЗАСТАРЯЛО НАСЕЛЕНИЕ ЗАРАДИ НИСКАТА РАЖДАЕМОСТ--И 5-МА РАБОТЕЩИ НЕМОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ 10 ПЕНСИОНЕРА--ПРЕКАЛЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ДАДЕНИТЕ СВОБОДИ НА ЖЕНИТЕ -ДОВЕДОХА ДО ТОЗИ ПРОБЛЕМ---ЗАЩО МИ Е МЪЖ-АЗ САМА МОГА ДА СЕ ОПРАВЯ---НАЛИ ВИ Е ПОЗНАТА ТАЗИ РЕПЛИКА-ЦЕЛТА НА УНИШОЖАВАНЕТО Е И ХОРАТА НАД 50 ТОЕСТ ТЕ СА ПРЕД ПЕНСИЯ И СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИМ БЪДАТ ИЗПЛАЩАНИ ПЕНСИИ--КОЕТО НЕ Е ИЗГОДНО ЗА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД--И НАИСТИНА МАСОВО КОИТО УМИРАТ СА ХОРА ПЕНСИОНЕРИ И ТЕЗИ НАД 50 КОИТО СА ПРЕД ПЕНСИЯ--ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И МОКРОТО НА 100 УМРЕЛИ ИМА И 3-4 МА МЛАДИ-НО КАТО ЦЯЛО ЦЕЛТА СЕ ИЗПЪЛНЯВА ВИРУСЪТ ВСЪКА ГОДИНА ГО ПРАВЯТ ВСЕ ПО-ЗАРАЗЕН И СМЪРТОНОСЕН-ЗА ДА МОЖЕ ДО 5-6 ГОДИНИ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЕЗИ ПРЕД ПЕНСИЯ ДА НАМАЛЯТ НАПОЛОВИНА В СВЕТОВЕН МАЩАБ---САМО В БЪЛГАРИЯ ИМАМЕ 2 МИЛИОНА И 200-ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ И ОЩЕ ТОЛКОВА КОИТО ЧАКАТ ЗА ПЕНСИЯ--ПРИ ТОВА СЪОТНОШЕНИЕ НИЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ НАД 10 МИЛИОНА РАБОТЕЩО НАСЕЛЕНИЕ--ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПУСКАТ УНИШОЖИТЕЛНИ ВИРУСИ--НАЙ-ВЕРОЯТНО И ВАКСИНИТЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В ИЗТРЕБВАНЕТО-АКО НЯКОЙ СЕ ПАЗИ И НЕИЗЛИЗА НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА ДА МОЖЕ ДА СИ СЛОЖИ ВАКСИНА И ТЯ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА НА КОВИДА--НАЙ-ВАЖНАТА ЦЕЛ Е ПРЕДИ ДА ЗАМИНЕ ИНДИВИДА НА 7-МОТО НЕБЕ--ДА БЪДЕ ОБРАН--КАТО СИ ДАДЕ ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ= ИНАЧЕ НЯМА ЛОГИКА АЛЧНИТЕ КАПИТАЛИСТИ ДА ТЪРЧАТ ДА НИ СПАСЯВАТ С ВАКСИНИ--ПО-СКОРО Е ОБРАТНОТО--ПРИ НЯКОИ ОРГАНИЗМИ ВАКСИНАТА ЩЕ ДАЕ ОБРАТЕН ЕФЕКТ НА ПО-КЪСЕН ЕТАП--ПРИ ДРУГИ СЛЕД СЕДМИЦИ--КОВИДА Е ПУСНАТ ОТ АМЕРИКАЦИТЕ С ЦЕЛ ДА СТОПИРА КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА-КОЯТО Е ВЪВ ВЪЗХОД---НА КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА И ТРЯБВА ХОРА ЗА ДА ИМ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ СТОКАТА-КИТАЙ НЯМА ИНТЕРЕС ДА УБИВА ХОРАТА--ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСИТИЛЕТИЯ-АМЕРИКА ПАЛИ ВОЙНИ И УНИШТОЖАВА ХОРАТА--НО РАЗБРА ЧЕ САМО С ВОЙНИ НЕСТАВА-ЗАЩОТО ЗАПОЧНА ДА СЕ МЕСИ И РУСИЯ--И ЗАПОЧНАХА ТИХОМЪЛКОМ С ВИРУСИ--КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ ДЪРЖАВИ ДОКАЗАХА ЧЕ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ Е САМО ЕДНА ТЪРГОВИЯ ЗА ТЯХ--ТАКА ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ В КОЙТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БЕЗПЛАТНО --НЯМА КАК И НЕ Е ЛОГИЧНО ДА ОБИВА ХОРАТА--КАКТО ИСКАТ ДА НИ ВНУШАТ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ--И ТЕЗИ СЪЩИТЕ ПОДЧИНЕНИ МЕДИИ СЕГА НИ КАРАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ--САМИ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ      

Отговори
2 2
Какво повече има да се обсъжда? Кое не е ясно?

Какво повече има да се обсъжда? Кое не е ясно?

15.09.2021 | 14:37

Самите фирми, производителки на ваксини признаха в прав текст, че ваксините не защитават, не изграждат необходимите антитела! Особено срещу ДЕЛТА-та!!! Защо сега някакъф "процесор" си губи времето да ни убеждава в обратното? Кой печели, освен тоя тулуп и по съвместителство фарма-изтривалка?

Отговори
8 2
86422

86422

15.09.2021 | 13:01

Витанов е пич,за разлика от многото г ейове,които пишат п ростотии! Много добре го е казал,че не трябва да се чете от нежни души. Истината е,че невярващите,които скимтят най-много,трябва да се разболеят,да загубят близък и тогава ще реват,ама по друг начин. Иначе е много лесно да си чешеш г ъза и да пишеш как ковид няма. Евала на този човек!

Отговори
6 10
Амммм

Амммм

15.09.2021 | 13:50

Аз пък виждам, че вярващите 'скимтят' и ръмжат. Каква дума само 'вярващ', а?

Отговори
5 2
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

15.09.2021 | 12:29

ИНТЕРЕСНО МИ Е ТОЗИ МАТЕМАТИК ДАЛИ Е ВАКСИНИРАН--И АКО Е ВАКСИНИРАН ЗАЩО НЕ ГО Е НАПРАВИЛ ПУБЛИЧНО-??ВСЪЩНОСТ АРИТМЕТИКАТА МУ Е ПРОСТА -ЩЕ СЕ ОПИТАМ И АЗ ДА ПРОГНОЗИРАМ ДНЕС 15 СЕПТЕМВРИ ИМАМЕ--2000--ПРЕДИ ОКОЛО МЕСЕЦ ИМАХМЕ ОКОЛО ХИЛЯДА--Т.Е.-ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ВРЕМЕ ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ--СЛЕДОВАТЕЛНО НА 15 ОКТОМВРИ ЩЕ ИМАМЕ 4000 А ДО ДЕКЕМВРИ МОЖЕМ И ДА УДАРИМ ПО 8000 НА ДЕН--СЛЕД КОЕТО ОТ ЯНУАРИ ПЛАВНО ТРЪГВАМЕ НАДОЛУ--НА МЕСЕЦ ПО 1000 ДО 2000 ПО-МАЛКО ЩЕ ИМАМЕ ЗАРАЗЕНИ

Отговори
5 5
КУКУ

КУКУ

15.09.2021 | 12:53

Един съвет: Не се опитвай да мислиш! Човекът каквото е предрекъл почти всичко се е сбъданало, включително и през май тази година когато тъпани като тебе разправяха, че всичко е приключило, изборите били минали и т.н. той предупреждаваше колко далеч сме от края при толкова малко ваксинирани. Един тъпани го гавриха тогава, сега трябва да мислят нови опорни точки и лъжи.

Отговори
8 8
До куку

До куку

15.09.2021 | 13:48

Споко, нищо не е ново. Всичко е планувано и очевидно. Това ще продължи до 2025.

Отговори
8 3
КУКУ

КУКУ

15.09.2021 | 13:53

Ако нивото на ваксинация в България напредва толкова бавно - епидемията тук ще продължи поне още година. Другите страни отдавна ще са забравили за Ковид. Ама нали тука сме хитри и много умни, що да им пълним гушите на създателите на ваксини?

Отговори
3 6
Напротив

Напротив

15.09.2021 | 14:12

Ваксинациите ще отключат още мутации, като изключим и масово проблемите, които ще изкочат от самите тях - които пък ще бъдат покрити като предизвикани от вируса.

Отговори
9 3
ОТГОВОР ДО КУКУ

ОТГОВОР ДО КУКУ

15.09.2021 | 15:44

ЗАЩО НЕ СЕ Е ВАКСИНИРАЛ ТОГАВА--ЗАЩОТО Е ПРИДВИДИЛ ЧЕ ОТ ВАКСИНАТА ФАЙДА НЯМА

Отговори
1 2
добри познати

добри познати

15.09.2021 | 15:48

Бил познавал, да не те познал в библейския смисъл някъде?

Отговори
1 1
Гениален бе

Гениален бе

15.09.2021 | 11:51

Освен, че е математик и мистик и е остроумен психолог. Постави всички на мястото ни и едновременно с това сподели мнението си. Гениален!

Отговори
6 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?