Следвайте ни

Проф. Витанов: Хейтъри с раними души, не четете това ГРАФИКИ

viber icon

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 23 август 2021 г.
Ако си хейтър, псуващ като каруцар и избухващ в плач и истерия, когато на нежната ти ранима душа и се отвърне по същия начин, не чети по-надолу и си живей живота.
Ако не си хейтър, но ти е неприятно да се занимаваш с информация за пандемията, не чети по надолу и си живей живота.
Това е информация за тези, които искат да са информирани и да знаят какво се очаква да става в близките дни.
Най-напред картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването. По нея зелено няма - всичко е на ниво 2 и 3. Русе се очаква да отиде на ниво 3, още една област е на ръба да влезе в червената зона. Няма да пиша името, за да си почине Вселената от рев, но ще я видите тези дни по картите. Хич не е с малко население този област.

Тая карта ви е за сведение. Ако министерството си спазваше плана, навсякъде в страната трябваше да има някакви мерки. Мерки има на едно-две места, тоест планът не се спазва. Но картата ви е ориентир, къде Министерството може да се сети, че трябва да има мерки съгласно собствения му план. Дали ще се сети и кога - това вече са въпроси с политически оттенък, а както знаете, аз такива не коментирам.

Следващата карта е тази на риска по нашата методология. Писах ви, че червеното ще пълзи от изток на запад. Така и става - Благоевград влезе в червената зона и жълтото в западна България намалява. Това ще продължи. В източна България Сливен още се държи, но няма да е задълго. Където е жълто по тази карта - още е относително спокойно и със спазване на елементарните мерки лятото си върви относително безметежно.

Където е червено - трябва да се внимава малко повечко, но животът пак си тече - и без паника моля. Където е виолетово, вече трябва да се внимава. Там пазете дистанция и не се заседявайте много по събирания на много хора на едно място.

Третата карта е прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Червеното тук почти превзе страната. Което се и очакваше.

За да ви поразвеселя, ще ви докладвам за един експеримент, който направих. За да видя, дали хейтърите ще променят отношението си към мен, от около 2 месеца спрях да пиша затова, че е добре човек да се ваксинира.

Ревът не намаля - напротив, даже почнаха да ме обвиняват, че съм оказвал огромен натиск за масова ваксинация. Този експеримент доказва основно положение в математическата ми теория на идеологическата борба - като влезе една идея в главата на човек, който вече е на години, трудно ще я изкараш оттам.

Знаят си хейтърите, че трябва да плюят Витанов и си го плюят по инерция, че ги кара да се ваксинират. А той отдавна е спрял да пише за това с цел да си провери теорията. Е, благодаря драги хейтъри, доказахте, че основно положение от теорията ми е вярно.

Още малко данни. Днес базовото репродуктивно число е 1.229. Като го погледнете по-внимателно - почти 1.3 е. С други думи, очаква се обхвата на заразата да продължи да расте. Прелетяхме през 20 000 активни случая, летим нагоре към 25 000.

Хоспитализациите и случаите за интензивни отделения се очаква да нарастват бързо, но хората на първа линия и шефовете на болници не са изненадани, ако четат тези сводки - те отдавна имат представа какви ще са стойностите на онези две числа в края на месеца.

Индикаторите за смяна на тренда още са под критичните стойности за всички области и за цялата страна. Тази седмица обаче това ще се промени - в няколко области се очаква индикаторите да прескочат критичните стойности и да имаме начало на дифузно разпространение на заразата там.

В началото дифузното разпространение е слабо, но ако не се вземат мерки, ще се засили. Такава е логиката на нещата. Няма да пиша имената на областите, за да не се уплаши някой. И Вселената да си почине малко.

Това е засега. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля, дори да сте хейтър с нежна душа, попържащ Витанов с цел да се пооблекчи психически от натоварването на многото проблеми, които не Витанов му е създал. Попържайте тези, които ви създават проблемите. А Витанов не го четете. Това е толкоз просто и логично. Какво тук значи някакъв си Витанов - нищо".

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Виктория

Виктория

23.08.2021 | 18:39

Само простаци могат да пишат такива коментари за проф. Витанов. Но какво да се прави, като им е толкова интелекта.

Отговори
5 0
Папилома

Папилома

23.08.2021 | 16:19

първо да си излекува папиломавируса и тогава да се обажда за заболявания!

Отговори
2 6
Виктория

Виктория

23.08.2021 | 18:35

Само простак може да коментира така!

Отговори
4 1
Грозно чифутско изпражнение

Грозно чифутско изпражнение

23.08.2021 | 14:02

А чифута разбира чак като го вкараш в газовата камера Щото онова Труда ще ви направи свободни е непонятно за тях Виж да ги бие чекмедже по шкембето им и да добиват мазол там е им много познато Също като този инцебил нарекъл се математик И както казват хората Нерде Стамбул Нерде Ямбол Нерде медицина Нерде математика Мъ га става въпрос за пари що не Нали чифут безподобний

Отговори
2 3
Е, и?

Е, и?

23.08.2021 | 13:11

Всеки олигофрен тръби реквием.

Отговори
4 3
Скъсай

Скъсай

23.08.2021 | 12:50

Скъсай си диоломата професоре. Срам си за математиците и истинските учени! .Всички знаем как се прави стъкмистика

Отговори
9 7
Юмрук

Юмрук

23.08.2021 | 12:11

Браво професоре! Пандемията изкара наяве п ростотията на българина! Вечно протестиращ,ревящ и скимтящ ,вечно тарикат и разбиращ от всичко ! Хейтват едноклетъчните, защото друго не умеят! Крайно време е да има строги мерки и да се изпълни приетия план за действие, а не поредния некадърен здравен министър да хленчи! Трябва здрава ръка,защого Ганьо разбира само когато му бръкнеш в джоба !

Отговори
9 13

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?