Следвайте ни

Проф. Витанов: "Делта" удря всичко наред, дори и бебета

viber icon

Делта вариантът удря всичко наред, даже и бебета. Този щам издържа и на високи температури, защото тръгна от Индия, където е горещо. Това заяви математикът проф. Николай Витанов в ефира на „Здравей, България”.

„Неблагоприятният сценарий на пандемията се реализира. Забелязахме нещо много интересно. София-град, който трябва да е най-тежко засегнат, изведнъж започна да излиза от „червената зона” и да се връща в „жълтата” през лятото. Това означава, че има случаи, които се губят, защото болните не се регистрират. Хората не търсят медицинска помощ и се опитват да се лекуват сами вкъщи”, каза още професорът. По думите му смъртността от COVID-19 ще остане висока поне до края на септември.

И допълни, че в момента Северозападна България все още не е толкова сериозно засегната. След седмица обаче нещата ще се променят. Витанов обяви още, че 10 души заразяват повече от 13.

Областите със слабо дифузно разпространение в момента са Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Разград, Хасково, Търговище и Ямбол.

„Преди очаквахме пикът да бъде в средата на септември. В момента обаче хората със симптоми не се регистрират и затова може да се получи вторичен пик, който да е по-сериозен. Има вариант и двата пика да се слеят в един по-голям”, заяви Витанов.

Той допълни, че вероятно няма да достигнем 40-45 % положителни проби на ден, тъй като капацитетът на лабораториите в момента е по-голям.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Бай Тошо

Бай Тошо

01.09.2021 | 13:07

Само не знам тия тулупи математици, до кога ще ни ги навирате, тия са плашипутници и нищо друго ! Тия тъп-и журналя няма да ги попитат, какви математически методи ползват, каква им е грешката, тия ако с математика могат да предвиждат ще бягат на фондовата борса да предсказват цените, а не да са на комисионни от ваксини и на държавна хранилка, чакащи на помощи от Европа само за ваксинирани!

Отговори
1 1
Аман от гробари

Аман от гробари

01.09.2021 | 09:46

Никой ли не се намери да му подари на този дразнещ селтак един ЧУВАЛ от моргата

Отговори
7 3
Зоя

Зоя

01.09.2021 | 11:52

Той ще е за теб.

Отговори
1 1
Поредния математик?

Поредния математик?

01.09.2021 | 08:56

Абе в България свършиха ли медицинските лица, които да говорят за болести? Очевидно и най-корумпираните доктори(освен Кунчев и Кантарджиев) вече не искат да се излагат с разговори за несъществуващия КОВИД.

Отговори
13 6
Дано

Дано

01.09.2021 | 09:35

Не съществува мозъка ти! Имаш страшна липса! Само п рост и м алоумен човек като теб може да твърди,че ковид няма. Ще е много готино и ти го пожелавам да погребеш близък ,починал от ковид. Знаеш ли какво удоволствие е да виждаш агонията? Ти и всички като теб... Пожелавам ви го! Да ви се случи и ще чакам пак да пишеш с мотльо!

Отговори
4 7
До горния

До горния

01.09.2021 | 10:23

Вие ваксинирате коментиращи тук нещо тотално скъсахте нишката. Тънете в омразата си и после говорете за здраве. Времето не е на ваша страна.

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?