Следвайте ни

Проф. Витанов: Борехме се с гущерче, ще стане Годзила

viber icon

В края на април се борехме с гущерче, не с Годзила, заразата още не е станала Годзила. В началото бяха 6 души на ден, след това мерките престанаха да се спазват, получи се вторичен пик.Това заяви по бТВ математикът проф. Николай Витанов.

Българското общество е разделено на две. 80% спазват мерките, тези 20%, които не спазват мерките, повличат системата. В пика около Великден тестовете са били 8%, сега са 4,5-5%. 

Есента може да очакваме 10 000 души. Лесно е да се пресметне, в момента са 5500, сметнете по 50 случая на ден.

Нужно е хващане на клъстерите и ограничаването им. В София има начало на дифузно разпространение, ако имате клъстер, наченки на такова нещо, когато стане масова практика, ще стане неприятно. Системата не е претоварена, защото хората спазват мерки, коментира той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ковидчо:

Ковидчо:

06.07.2020 | 11:43

Егати! Не съм и предполагал каква камара от професори, доценти, "капацитети" и тям подобни има в нашата малка (и все по-намаляваща) татковина.

Отговори
0 0
кирил

кирил

06.07.2020 | 10:03

Професори,академици,доктори,сзо!непрекъснато правят коментари за да покажат тяхната безпомощност.да покажат колко много е изостанала медицината спрямо другите науки!Ако можете да лекувате ЛЕКУВАЙТЕ!Органите на реда да въвеждат ред.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?