49
Следвайте ни

Проф. Радка Аргирова обясни какво е "пробив на имунизацията"

viber icon

"Пробив на имунизацията" означава тежко заболяване от COVID-19 след ваксинация с летален край, а не инфекция по принцип. Това коментира проф. Радка Аргирова в "Тази сутрин" по bTV, като допълни, че Делта вариантът на коронавируса е по-смъртоносен при неваксинираните.

"Аз имам няколко обяснения за високата смъртност. Този вирус е изключително агресивен. Има една мутация в централната му част, която обуславя тази агресивност. Отделно - пациентите много късно търсят лекарска помощ", коментира Аргирова.

 По думите ѝ обикновено пациентите стигат до лекар след като вече имат пневмония и задух, и се настаняват директно в реанимациите на болниците.

Според Аргирова стойността от 150 BAU/ml за наличието на антитела е достатъчна защита, като направи уточнение, че имунитетът на всеки човек е абсолютно индивидуален.

"Вчера при мен пристигна човек с 6000 BAU, аз по-висока цифра не съм виждала", даде пример Аргирова.

Тя допълни, че сертификатът за ваксинация на европейско ниво вероятно ще бъде одобрен до един месец заради по-бавните процедури. "Спорният въпрос е не дали да ги има тези сертификати, а какви да са условията", каза още Аргирова.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Срам

Срам

18.11.2021 | 11:12

За науката на България.

Отговори
4 0
Тина

Тина

18.11.2021 | 10:35

Ще и стигнеш умствения потенциал на куково лято. Тази жена от 40 години изследва коронавирусни инфекции. Колежка ти е само в сънищата. Не обиждай професията.

Отговори
2 5
Доц. Кунчо кенефения инспектор

Доц. Кунчо кенефения инспектор

18.11.2021 | 10:05

Моята колежка баба Аргирова не си пие хапчетата.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?