Следвайте ни

Проф. Кожухарова разкри кога ще спадне третата вълна

viber icon

"Сравняването на мерките с игра е неуместно и то в известна степен показва и очаквания ефект от тях. Ако има определен вид мерки, които категорично оказват измеримо въздействие върху епидемичния процес, те би трябвало да се налагат.За съжаление както в света, така и в България виждаме опити за налагане на най-различни мерки, понякога противоречащи си, които не могат да спрат епидемичния процес и това се наблюдава в страните, в които има строги мерки".

Това каза за БНР проф. д-р Мира Кожухарова.

Тя заяви, че одобрява решението да започнат занятията в яслите и детските градини. Кожухарова коментира, че са хаотични решенията за отваряне и затваряне на ресторантите, фитнес залите, театрите.

"В един момент се казва затваряме ги, в следващия момент се отварят. Епидемията се развива по своите закономерности, по законите на развитие на епидемичния процес". 

Според проф. Мира Кожурахова сегашната вълна на вируса в сравнение с предходната през ноември и декември се развива малко по-бавно.

"Бихме могли да очакваме, че в близко бъдеще ще започне да спада".

Тя подчерта, че спадът на вълната продължава от 4 до 6 седмици.

Според нея вероятно ще се наложи рисковите групи да се ваксинират всяка година. Кожухарова коментира, че разхлабването на мерките не я притеснява.

Коментари (1)

Га знаеш много Кажи

Га знаеш много Кажи

31.03.2021 | 21:45

Абе професорке с ко си по голяма от едноокия Моше Деян с едното уко или по голяма от чифутката Голда Мейр Що не ми кажеш къде учеше за главорез примерно и що носеше парцалче едно на едното си око чифутско Еий за туй можеш да бъдеш компетентна

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?