Следвайте ни

Проф. Кантарджиев с тревога: Надцених народа, носете маски!

viber icon

„Тенденциите са смущаващи, в последните осем дни имаме завишаване на положителните случаи. Това ме притеснява. Взривовете в огнища станаха много в страната. Хората са заразени от неспазване на елементарни правила – да не се събират по много и на затворени места. Това ще донесе много негативни последици“.

Това коментира пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб. 

Според него не е логично поставяне на КПП на входовете и изходите на градовете или затваряне на хората вкъщи:

„Все още мисля, че има съзнание у хората да пазят себе си и семействата си... За съжаление у нас, за разлика от други държави, се появиха противоречиви и взаимноизключващи се послания. През март и април бяха взети навременни мерки, това доведе до слабо разпространение... Но медийното пространство беше залято от приказки, имаше противоречиви и взаимноизключващи се изказвания, включително и от лекари“.

„Надценил съм самосъзнанието на сънародниците ни... На закрити обществени места препоръчвам маски, използване на дезинфектанти, избягване на събирания на големи групи на закрито... Маската предпазва“. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

6878

6878

21.06.2020 | 15:37

Манипулацията продължава с пълна сила.Маски–никога повече,да си ги носят продажниците от щаба.

Отговори
2 8
ГЮРО

ГЮРО

21.06.2020 | 15:32

Защо "тиквите" спряха контрола на влизащите в страната, изолирането на БОЛНИТЕ, спазването на карантина от установените заразени? Това е задача на държавата, а тя си издрива дЪто с хората. Ами не ви бива за нищо сериозно, освен да крадете европейски пари. Затова нацията ни умира, при това по-бързо от повечето европейски страни. Ние Сомалия ли сме, та мрем 1.6 пъти повече от една Швеция, отнесено към 1 милион жители?

Отговори
2 3
Лимбо

Лимбо

21.06.2020 | 12:16

Търсенето на вина първо и единствено само у другите е запазена марка .БГ. В един сайт ми цензурираха мнението , че човек трябва да се пази първо сам и след туй да търси подкрепа , а допускаха ругатни и дивотии. Плашеща е добре платената некомпетентност и откровено некадърие как стават масов спорт и за прехрана.

Отговори
9 1
Алфа браво

Алфа браво

21.06.2020 | 11:45

Аз пък подцених зависимостите на началника ти от едрия хотелиерски бизнес по морето.

Отговори
6 4
kakuv narod

kakuv narod

21.06.2020 | 10:47

То няма народ има убийци на близки които се имат за богове и си мислят че няма вируси. Нищо де и техния ще дойде. И ада ги чака

Отговори
12 2
2020

2020

21.06.2020 | 10:45

Причината за увеличаване на заболеваемостта е бизнес интересите на хора свързани с управляващата власт. Ако сега върнат мерките то правителството и щаба ще признаят поражението си.

Отговори
6 6
Пройчо

Пройчо

21.06.2020 | 12:57

Какво има да признава щаба, като до последно от щаба съветваха да не се спират мерките и да не се подценява положението. Вие изобщо разбирате ли ролята на щаба или си приказвате ей така колкото да кажете нещо? Щабът е комитет от компетентни специалисти, които СЪВЕТВАТ и дават ПОТЕНЦИАЛНИ решения - щаба не може да решава какво ще става, това го решават министрите и народното събрание. Друг е въпроса, че част от големите губещи са в тесни връзки точно с гореспоменатите министри и депутати и при създалото се извънредно положение създадоха отвратителна пропаганда, че щаба не е прав и преувеличава. Резултатът е налица - увеличение на болните и пикови стойности и на заболели, и на умрели, и на нови огнища при положение, че в Европа е точно обратното - сами можем да си правим сметката кой е прав и кой крив.

Отговори
13 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?