Следвайте ни

Проф. Кантарджиев с много лоша новина за ресторантьорите

viber icon

Държавата ще търси и други варианти и няма да се поколебаем да купим, която и да е ваксина, която е ефективна и безвредна и която е призната от регулацията в Европа, разбира се в това число и руска и китайска.

Това каза пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса.

Според него у нас „оптимистичният вариант е около 1,5 - 2 милиона ваксинирани да имаме до края на август - ако няма ваксина, не може да се ваксинираме“, изтъкна още той по повод съобщението от "АстраЗенека" за забавяне на доставките на оксфордската ваксина за Европа.

Тази седмица ще бъдат ваксинирани хората, работещи на първа линия в Националния център по заразни и паразитни болести, съобщи директорът му. Той подчерта, че се увеличава броят на желаещи лекари да се ваксинират. 

"Тази седмица за първи път имаме под 100 болни на 100 хиляди души за 14-дневен период. Това е много добре и дано да се задържи, но това зависи от дисциплината на хората", посочи проф. Кантарджиев и подчерта, че освен предпазните маски и дистанцията, най-важно е проветрението на помещенията - на всеки 20 минути трябва да се осигури 1 минута с поток на въздуха.

За отварянето на ресторантите той заяви, че обсъждането и предприемането на постепенното им отваряне ще е в началото а април, но уточни, че поради новия щам разхлабването на мерките ще е предпазливо и на стъпки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

патриот

патриот

24.01.2021 | 22:48

Дискотеки, барове, ресторанти и кафенета, магазини за готова храна- чувствате ли хора, че броят им стана толкова много, че наистина трябва да се намали , защото икономика с ресторанти не може да просъществува. Като фалират по-голяма част от тях, сервитьорите и барманите, които съм сигурен, че са с висше образование ще се влеят в други сфери, за това за което са учили.

Отговори
3 1
ковид 19

ковид 19

24.01.2021 | 20:42

ресторанти,барове,дискотеки и кафенета трябва да са вечно затворени те са разпространители на зарази и наркотици...те укриват данъци и сива икономика се шири в тях, в тях се перат пари от наркотици и кражбената приватизация.

Отговори
5 2
Д-р Хил

Д-р Хил

24.01.2021 | 16:01

Професоре,не замърсявай медийното пространство с коментарите си.Излагаш себе си и гилдията!!!!!

Отговори
6 7
Вестител

Вестител

24.01.2021 | 15:46

На 04 04 2021 година ресторантьорите ще съобщат една много лоша вест на Кантара и неговия Гуру Тиквун Бански Тогава ще видим чия вест е по лоша

Отговори
6 9
Пенчо Питанката

Пенчо Питанката

24.01.2021 | 14:47

А защо трябва да се ваксинираме? Защо изведнъж всички или някой,реши,че най-доброто и единствено средство е ваксината? Защо няма хапчета,нагревки,сиропи върху които да се работи? Кой може категорично да заяви,че борбата с един неизвестен откъде се е появил вирус,кога,как,защо и т.н. е само една-с ваксина? Ами ако след година се окаже, че е имало много по-лесен начин- с хапче например или сироп?А това,колко вредни в бъдещ период могат да бъдат тия ваксини-никой не казва!

Отговори
8 8
Иванов

Иванов

24.01.2021 | 14:37

Нищо не се споменава за съседна Сърбия. А там нещата са много по-различни от ситуацията с ваксините у нас. Още преди 2021 са ваксинирани около 90000 души с ваксини от Русия, Китай и малко от Европа.Защо е толкова важно за братята от Евро зоната така да ограничават доставките на ваксини от,, трети страни,,?Колко по-зле са държавите отвъд Европейския?За всички нас остава да чакаме разпадането на това псевдо-обединение и да се надяваме, че от това по-лошо няма как да стане

Отговори
6 8
За сведение

За сведение

24.01.2021 | 22:04

Кантарджи, отсега да ти кажа, че с руска или китайска ваксина аз НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ, ПОСМЪРТНО! И с пистолети и белезници да дойдете да ме ваксинирате, няма да стане! Синът ти с руска ваксина ли ще го ваксинираш?

Отговори
2 2
Цвети

Цвети

24.01.2021 | 13:54

Да, ще внасяме ваксини и от трети страни, ама само ако е "призната от регулацията в Европа". Па ако ще договорените ваксини да дойдат в ограничени количества и след дъжд качулка, важно е разрешението на ЕС. Миж.итурки.

Отговори
10 6
За сведение

За сведение

24.01.2021 | 22:04

Кантарджи, отсега да ти кажа, че с руска или китайска ваксина аз НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ, ПОСМЪРТНО! И с пистолети и белезници да дойдете да ме ваксинирате, няма да стане! Синът ти с руска ваксина ли ще го ваксинираш?

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай