Следвайте ни

Проф. Кантарджиев обясни за смъртността при възрастните ВИДЕО

viber icon

Тежестта на боледуването от COVID-19 зависи от няколко неща, като първостепенно е броя на вирусите, които са атакували човешкия организъм. Ако се спазват елементарни хигиенни мерки и се ползват лични предпазни средства, преболедуването на вируса няма да е тежко, обясни проф. Тодор Кантраджиев на редовния сутрешен брифинг.

Той обясни още един феномен относно епидемиологичната картина в България. Много хора се питат защо нямаме висока смъртност при възрастни хора. Това е така, защото броя на рецепторите в дихателната система, за които може да се „закачи” коварния вирус, при хора над 75 години намаляват. Това намалява и риска от заразяване, обясни професорът. При децата тези рецептори са още по-малко, затова при малките заболяването протича леко и без изявена клинична картина.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

не съм професор

22.05.2020 | 09:04

"....първостепенно е броя на вирусите, които са атакували човешкия организъм..." - Ама те вирусите, нали се размножават в човешкия организъм? От един, стават милиарди! Това обяснение, никак не ми звучи научно обосновано.....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?