Следвайте ни

Проф. Кантарджиев обясни кое е най-рисковото място за зараза с COVID-19

viber icon

Доколко са опасни нощните заведения и къде са най-големите огнища на заразата? Отговорите на тези въпроси даде проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Проучване на университета в Тексас показва, че най-рисковото място за зараза с COVID-19 са заведенията на закрито. Едва на 7-8 място по риск е градският транспорт. Културният човек трябва да вземе предвид тази статистика и да пази себе си и околните. Това заяви проф. д-р Кантарджиев в студиото на "Събуди се".

Той изрази мнение, че поради липса на контрол и некомпетентното говорене, нещата в България вече не изглеждат добре. Говори се, че няма нужда от маски и дезинфекция. Но в същия момент народът си спомня, че ако през пролетта не бяха баловете и религиозните празници щяхме преминем безпроблемно през първия пик на заразата, добави той.

Според него публичните събития и спортните мероприятия, на които не се спазват мерки, допринасят за повишаването на заболелите у нас.

Той коментира и ситуацията на здравната система в страната, болниците и личните лекари. Проф. Кантарджиев заяви, че не вижда ентусиазъм от личните лекари в страната да въведат бърз тест за COVID-19, който може да се прави в кабинетите им.

Когато ние учихме медицина, много добре знаехме нещо важно. Че в дадем момент ние може да рискуваме нашето здраве и това на близките си, за да запазим общественото такова. Ако някои колеги са забравили това, трябва да им се припомни. Много спокойно, нашето общество допусна медицината да стане бизнес, добави проф. Кантарджиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

: :

: :

25.10.2020 | 15:05

Корумпираният мустакат палячо яко захлебва покрай т.н. "covid".

Отговори
1 1
Hoax

Hoax

25.10.2020 | 12:49

Медицината е огромен бизнес в цял свят с изключение само на Куба може би. Всички които плачат от българското здравеопазване си нямат на представа за какво "здравеопазване" става въпрос в САЩ например. А тоя виц че заведенията са по-опасни от градския транспорт не го бях чувал

Отговори
3 4
Мустакат тарикат

Мустакат тарикат

25.10.2020 | 10:09

Питам за протокола- този дето ни сочи с пръст защо не прави безплатни тестове в неговата си лаборатория и тогава да говори за бизнес. Определени лаборатории си лапкат от това.

Отговори
6 2
Зъболекар

Зъболекар

25.10.2020 | 09:45

Хайде,не така. Лекарите искат достойно заплащане за труда си. Един монтьор, фризьор и маникюрист печели повече от тях.Кръчмите и нощните заведения работят, а плановите операции са спрени. Нормално ли е!?

Отговори
2 8
пyтколекар

пyтколекар

25.10.2020 | 15:07

Като не им харесва заплащането да идат да работят в селското стопанство.

Отговори
1 1
Наглост безгранична

Наглост безгранична

25.10.2020 | 09:41

Не ние ОБЩЕСТВОТО сме допуснали това здравеопазването да се превърне в търговия А онези сребролюбци онзи Юда и неговите наследници А този на картинката е един от тях Юда завършен Лицето на Сатаната Професор бил колкото аз съм трамвай

Отговори
6 5
Да,професоре,да

Да,професоре,да

25.10.2020 | 09:13

Всичко е ясно,но най-много ми харесва Вашето мнение за медицината.Ние найстина допуснахме голяма грешка като общество,ние найстина превърнахме медицината в бизнес ,което е много жалко и трагично,а последствията ще бъдат жестоки.

Отговори
9 4
Дии

Дии

25.10.2020 | 09:13

Аааа, помним, помним... пролетта, след Великден. Щеше да има пик и да мрем като мухи, и чувалите нямаше да стигнат и трябваше в хладилни камиони да редят труповете. Ха сега още веднъж затворете държавата и на пролет ще питаме къде серат гладните.

Отговори
9 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?