Следвайте ни

Проф. Кантарджиев към "опозицията": Не си взимаха хапчета, сега да се лекуват

viber icon

Култово обръщение направи професор Тодор Кантарджиев по време на прощалния брифинг на Щаба тази сутрин. Не е са тайни престрелките им с доцент Мангъров, главен противник на взетите мерки. Самият премиер заяви тази сутрин, че Мангъров му написал СМС "Успехът е на всички"€

"Как щяха да реагират медии и общество днес на стотния ден , ако трябваше да признаем това, което призна главният епидемиолог на Кралство Швеция. Той каза, че е сбъркал с мнението си да не се налага рестрикции и много хора са умрели заради неговото решение. Цитирам го: "Сега имаме знания за това, което се получи, със сигурност щяхме да приложим ограничения. Не толкова сериозни, но достатъчно твърди", каза култовият професор,

"Напомням 4400 починали в Швеция. Съседната Норвегия с население по-малко от нашето - 327. Цифрите говорят. Опитахме да направим нещо и успяхме. Защо? Защото народа беше дисциплиниран и държавата реагира навреме. Не тежки мерки, но навременни мерки!

А сега както казват, някои колеги, трябва да се лекуват психическите поражения. Главно в тези, които не си взимаха лекарствата по време на мерките", избухна той.

С което предизвика смях не само в залата, но и сред колегите си от Щаба.

""Типично в стила му на духовитост", обясни генерал Мутафчийски, "Професор Кантарджиев е най-възрастният и най-мъдрият член на екипа. С типично чувство на хумор ни разведряваше в най-тежките моменти", призна шефът на ВМА.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мутафчийски

Мутафчийски

04.06.2020 | 20:38

Ей Тодор Кантарджиев не изтрезня през цялата карантина.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?