49
Следвайте ни

Проф. Илко Гетов: Втора версия на ваксините идва в края на март

viber icon

В края на март очакваме втората версия на разрешените ваксини, заяви в ефира на bTV проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската агенция по лекарства.

Не разбирам защо някои наричат ваксините експериментални течност. А как ще наречат енергийните напитки или течността в електронните цигари? Не е ясно.

Не е вярно, че 80% от българското население не подкрепя епидемиологичните мерки. Хората у нас са разделени на 3 еднакви части: на антиваксери, често някои от тях са трансваксери, на колебаещи се за ваксините и на ваксинирани, допълни проф. Гетов.

Според него консервативните учени са за по-сторги мерки и вероятно на заседанието при премиера в сряда ще ги поискат - например носене на маски навън, както е по света.

Вярвам на професорите Витанов и Агрирова, добри професионалисти. Мангъров не разбира от мерки, но е клиницист и име в педиатрията, обяви Гетов.

Според ЕК и СЗО следващите дози - 5-а, 6-а и т.н., васкини не е работеща тактика, а трябва нова версия на ваксините, това се очаква да стане. Европейската агенция по лекарствата е една от най-рестриктивните в света, затова са разрешени само 5 ваксини от наличните над 15 в света.

Когато се базираме на медицина и медицинна фармация, няма как за говорим за масажи и др. средства, каквото препоръчват антиваксерите.

Съветвам родителите на деца да не се колебаят и да ги ваксинират, така те няма да се изолират от обществото.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

!!!!

!!!!

15.01.2022 | 11:08

От кое общество се изолират децата? Вие имате ли дори и бегла представа за отношенията между децата в момента - агресия между тях, отвратителни обиди и подигравки, безобразно отношение към учителите, които не могат да им кажат нищичко! С толкова родители разговарям, всеки се опитва да даде някакво възпитание, а връщайки се от училище не могат да си познаят децата - устати, отговарящи… Та в момента социализацията е в такова злобно общество!

Отговори
3 0
Офца

Офца

15.01.2022 | 10:51

Ама аз искам третата вече! Айде, вкарайте ми гоооо

Отговори
0 0
КУКУ

КУКУ

15.01.2022 | 10:17

Всяка ваксина, пирон в ковчега на медицината

Отговори
4 1
Jjj

Jjj

15.01.2022 | 11:37

Медицината отдавне не е медициня , тя е мангизи за тез слуги на нея. Съсдават си абонати с тез вакси занапред.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?